Kategoriarkiv: Uncategorized

Äntligen på banan igen!

I helgen hade vi äntligen årets första test där flera Volvocupare tog tillfället i akt att damma av både bil och förare. Vi såg både en del bekanta ansikten, ett par gamla som gjorde storstilad comeback och en del helt nya.
Nu ser vi framemot en premiär där vi äntligen får tävla igen som förhoppningsvis blir av 5-6 juni!
 SSK Testhelg på Kinnekulle Ring SSK Testhelg på Kinnekulle Ring SSK Testhelg på Kinnekulle Ring SSK Testhelg på Kinnekulle Ring SSK Testhelg på Kinnekulle Ring SSK Testhelg på Kinnekulle Ring SSK Testhelg på Kinnekulle Ring SSK Testhelg på Kinnekulle Ring SSK Testhelg på Kinnekulle Ring

Snabb summering 2020

Då var de sista två racen avklarade och När vi nu summerar den här förkortade säsongen 2020 så kan vi konstatera att Michael Haflidason vinner före de två snabba tjejerna i klassen där Julia Eliasson slutar på andra plats och Sanna Andreasson som trea.
Vi har även som vi nämnt tidigare ett par spännande nykomlingar i år i t.ex. Felix Norén och Kevin Rickardsen som båda visat prov på bra fart vilket bådar gott inför framtiden! Kevin som banar väg för framtiden i sin nybyggda S60 har haft en del barnsjukdomar att hantera under säsongen men äntligen fått ordning på grejerna vilket han visade i helgen med att avsluta året i stil genom att knipa en tredjeplats, förövrigt hans första pallplats, i helgens första race!
 
Tack till alla som deltagit under året och hoppas vi ses även nästa år!
Främst av alla vill vi dock tacka arrangören SSK som gjort det möjligt att genomföra en säsong trots alla svårigheter som behövts hantera i år. TACK!

Gelleråsen, deltävling tre

En solig och varm helg som bjöd på fint väder och tuff racing!

Gelleråsen är en tuff och teknisk bana och en av dem som känner till den bäst är Håkan Malmborg som gästade klassen i helgen, och med den äran! En seger och en andraplats tar han med sig hem och kan bära fanan högt. Håkan och Michael hade en del goda fajter som man kan kalla oavgjort då kanske eftersom att Michael var tvåa bakom Håkan i race 1 och vann före Håkan i race 2.

Håkan Malmborg, en profil inom VolvoCupen och SSK, visade god fart på Gelleråsen

där bakom hade Julia Eliasson och Sanna Andreasson ett bara tuffa dueller sinsemellan där Julia var den som såg ut att ha bäst fart men Sanna i sin tur är duktig på bromsarna vilket bjöd upp till dramatik. Även här blev det delad pott där Julia var trea i race 1 och Sanna var trea i race 2.

Vi har ett par rookies i år vilket såklart är fantastiskt roligt! Två av dessa är Kevin Rickardsen och Felix Norén. Båda dessa herrar har redan nu börjat visa upp bra fart och det är tydligt att racinghornen redan börjat växa ut… Det lades inga fingrar emellan när dem duellerade!

Tuff kamp mellan Kevin i sin S60 och Felix i in blåa 850

Nu blickar vi framåt mot finalen som går av stapeln 2-4 oktober på Kinnekulle Ring. Följ oss i sociala medier och på hemsidan för mer information!

Falkenberg, premiär!

På grund av Covid-19 blev årets VolvoCupen-premiär framflyttad till sista helgen i juni då serien drog igång på ett varmt och mestadels soligt Falkenbergs Motorbana.

VolvoCupen var fjolårets totaltvåa Michael Haflidason tillbaka med sin Volvo 850. Michael vann dubbelt i premiären. Sanna Andréasson, Volvo 850, slutade som dubbeltvåa och Julia Eliasson, Volvo 850, slutade som dubbeltrea efter en hård kamp med Sanna igenom hela andra racet. Kevin Rikardsen gjorde sin första tävling i sin nybyggda Volvo S60 och slutade sexa i race 1 och fyra i race 2. Ett helt klart godkänt resultat som gav mersmak inför fortsättningen…

SSK-premiär i Falkenberg

Sanna och Julia i hård kamp om andraplatsen ända in på målsnöret i race 2

Nästa tävling går av stapeln på klassiska Raceweek och Kinnekulle Ring 24-26/7. Dessvärre förmodligen även den publikfritt under rådande pandemi.

Godkända efterkontroller

På Raceweek i juli plomberades motorerna på topp fyra i tabellen och på finalen blev Michael Haflidason och Julia Eliasson utlottade för att riva sina motorer för att säkerställa att reglementet efterlevs. Båda två blev godkända och behåller då självklart sina resultat.

Nu tar vi vintervila och ser framemot 2020, tack för i år!

Filipe Skagerfält, mästare i Volvocupen 2019!

Haflidason gjorde vad han kunde med två vinster i helgen men Skagerfält behövde endast en poäng totalt för att säkra titeln, han körde in på en tredjeplats i race 1 och så var det avgjort. Där bakom var det desto mer spännande mellan Julia Eliasson och Niklas Angbo i fajten om tredjeplatsten som Julia sedermera gick vinnande ur. Niklas gjorde vad han kunde och avslutade ändå på topp med en årsbästa placering i race 2 där han körde in på en andraplats.

SSK-Finalen på Kinnekulle Ring

Seriepallen fr.v. Michael Haflidason, Filipe Skagerfält, Julia Eliasson

FINALVECKA!

Nu är finalen här! Trots serieledning med 100 poäng för Skagerfält så ser det ut att bli tillräckligt stort startfält för att vi ska räkna fulla poäng vilket innebär 100 poäng för seger så serien lever i allra högsta grad ända in på mållinjen!

Se tidsschemat här nedan för exakta tider när allt avgörs.

tidsschemat

VolvoCupen gästar Gelleråsen Arena

Omväxlande väder under lördagen bäddade för ovissa resultat i en redan oerhört jämn tabell.

Läget inför deltävling fem var som så att Michael Haflidason och Filipe Skagerfält stod på samma(!) poäng i kampen om seriesegern och i fajten om tredjeplatsen låg Niklas Angbo bara sex poäng före Julia Eliasson.

Regnet kom ner i omgångar vilket gjorde att första träningen var på blöt bana medan under det andra passet var banan torr för att sedan slå om igen till tredje passet. När sedan kvalet stod för dörren sprack det upp igen och tillät förarna att ladda för fullt. Det blev ett rafflande kval där det länge såg ut som att Michael Haflidason skulle ta Pole position före Håkan Malmborg, som denna helg gjorde comeback i VolvoCupen och direkt visade prov på god fart, med Filipe Skagerfält på tredje. Skagerfält ville däremot annat och slog till med 1.18.760 på sista varvet, endast tre hundradelar före Haflidason! Med ett så tätt kval så hade alla förare lite att fundera på inför söndagens båda race.

Håkan, Julia och Niklas går tre i bredd in i första sväng

När söndagen sedan stundade så hade Michael Haflidason fått riva växellådan efter lördagens kval och försökt byta den men utan lycka vilket innebar att han tyvärr fick kasta in handduken för resten av helgen.
I race 1 förvaltade Skagerfält sin pole, tog starten och höll den in till mål. Där bakom blev det desto tajtare. Både Angbo och Eliasson lyckades tränga sig förbi Malmborg i starten men efter ett par varv lyckades han ta sig tillbaka upp på andraplatsen som han höll in i mål.
Niklas Angbo och Julia Eliasson bjöd på racets största underhållning då de kamperade från start till mål där Julia var den som drog det längsta strået och gick i mål på en finfin tredjeplats!

SSK Gelleråsen Arena i Karlskoga

Pallen i race 1 fr. v. Håkan, Filipe och Julia

Startuppställningen i race 2 blev som race 1 slutade, alltså Filipe Skagerfält i Pole position med Håkan Malmborg i andra startruta och Julia Eliasson i tredje. Skagerfält tog starten igen tätt följd av Malmborg och Eliasson därefter. Håkan Malmborg fick tyvärr elproblem redan på det första varvet vilket resulterade i att Julia fastnade lite bakom honom och tappade en, nästan två, positioner och nu var tvungen att kämpa sig tillbaka och det gjorde hon! Adam Olinson med sin Volvo 262C hängde på henne en stund men orkade inte riktigt följa i jakten på Angbo. Niklas Angbo såg länge ut att orka hålla undan men Julia gjorde återigen en stark insats och tog sig förbi mot slutet av racet. Resultatet i mål blev således Filipe Skagerfält först, Julia Eliasson tvåa och Niklas Angbo trea.

Pallen i race 2 fr.v. Julia Eliasson, Filipe Skagerfält och Niklas Angbo

Helgens resultat innebär att Filipe Skagerfält går upp i ensam ledning med betryggande 100 poängs ledning före Michael Haflidason med en ny trea i Julia Eliasson som nu tagit sig förbi Niklas Angbo i tabellen med två poängs marginal.

Nu laddar vi om för finalen på Kinnekulle Ring den 28e september där allting ska avgöras, vi ses där!