månadsarkiv: september 2012

Köra långlopp !!!

Då vi till slut fått ordning på Långens bil så kunde vi ställa upp i långloppet på söndagen. Vi var fyra förare, undertecknad, Jan Johansson och två polare från Stockholm, Pontus Axelsson och Johan Lekås.
Johan och Jan testade bilen på lördagens träning medan Pontus fick köra merparten av kvalet på söndagen då han inte kom ner till Kullen förrän sent på lördagen. Själv körde jag lite i början av kvalet för att sätta en hyfsad tid. Eftersom kvalet var ganska så blött så kunde vi hänga med ganska så bra och kvalade in som tia.

Efter lite taktiksnack med racingräven Krokström (den äldre) la vi upp en taktik med två tankstopp med tvåtimmars-intervall med kortare förarbyten varje timme. Det fungerade bra, efter två timmar hade vi cirka 10-15 liter kvar i tanken. Våra tankstopp tog ju lite tid eftersom bilen naturligtvis inte är förberedd för snabbtankning. Vid andra tankstoppet växlade vi däcken mellan fram och bak. Däcken höll förvånansvärt bra och vi gjorde bara av med fyra däck. Vi startade på helt nya runt om då det var rätt så blött på morgonen.

Vi hade ju inga ambitioner annat än att ha kul men när Bengt-Åce från Racefoto påpekade att vi låg tvåa i klassen för framhjulsdrivna bilar så blev vi lite mer intresserade av var våra konkurrenter låg.
När målflaggan tills slut kom fram så var vi faktiskt tvåa i mål i vår klass och tolva totalt (av 23 startande) vilket var oerhört förvånande men minst lika glädjande. Vi körde 275 varv och var 45 varv efter vinnaren iCar. Inte så illa tycker jag.

Själv har jag ju insett att får jag bara sex timmar på mig (och en del hjälp) så kommer till och med jag upp på pallen :-)

Ett stort tack till Lången, Micael Hen och Anders Rhåhult för supporten under loppet !!!

… och till Krokström för att han fixade att vi fick dispens att köra ERCup med VOC-bilar. Vi får hoppas att detta även kan gälla nästa år och att fler nappar!

/Mager