månadsarkiv: september 2013

VOLVO ORIGINAL CUP AVGJORDES I FINALHEATET

Volvo Original Cup (VOC) körde säsongens sista heat, finalen, på Mantorp Park utanför Linköping. Marcus Larsson-Göteborgs MF-Volvo S40 startade finalen från pole position och med ledning i tabellen. Han höll för trycket och kunde köra till sig segern i finalen och segern i VOC.
– Så jäkla skönt att vinna och att det är över, säger Marcus med ett stort leende.

Tvåa i finalen, och i totala tabellen, blev Jimmy Eriksson-Rasbo MK-Volvo S40 efter att ha utmanat Marcus om segern ett par gånger.
– Jag var nära men vågade inte satsa allt på att köra om. Det var för blött och halt utanför idealspår, säger Jimmy.

En tredjeplats i mästerskapet och en fjärde plats i racet blev det för August Krokström-Skene MS-Volvo 855. Detta efter en hård fight med helgens wild-card Christoffer Graff.
– Jag gjorde en bra start som kunde gett mig en andraplats redan på första varvet men marginalerna var inte på min sida och jag kom ut som fyra, säger August Krokström.

Racet inleddes med en start som hade en del omkörningar och lite plåtskrammel. Inte så konstigt med tanke på att racerbanan var regnvåt och alla i fältet satsade på att göra finalen till årets bästa heat! Under racet var det fight om placeringar på flera ställen i fältet. Det var underhållning, som vanligt när VOC kör!

Nu väntar vintervila, men förarna och klassledningen smider redan planer för 2014. En del har även börjat byggen av nya bilar. Klassen diskuterar fortlöpande förbättringar och VOC kommer att fortsätta utvecklas som en av racersveriges bästa klasser!

Finalrace

Det börjar dra ihop sig till race. Kl. 14.40 börjar racen och VOC Racing kör som 4:e klass. I pole har vi Marcus Larsson och till höger om honom startar Jimmy Eriksson.
Marcus leder klassen med 2 poäng före Jimmy, däremot leder Jimmy SSK serien med 10 poäng.
Önskar dem båda lycka till inför racet och att vi får se ett race i stil.

SPÄNNANDE VOC-FINAL 28/9!

Volvo Original Cup har en spännande final framför sig. Säsongens viktigaste tävling körs den 28/9 på Mantorp Park utanför Linköping. Det är extremt jämnt i toppen av tabellen och allt kommer att avgöras i årets sista race!

Det är i första hand två förare som gör upp om mästerskapet. Marcus ”MAC” Larsson leder på 87 poäng. Strax bakom ligger fjolårsmästaren Jimmy Eriksson på 85 poäng. Trean, August Krokström, har 74 poäng och kan bara vinna om båda toppförarna bryter.

Om Jimmy vinner finalen före Marcus så vinner han mästerskapet. Skulle August, som vann ett race förra tävlingen, vinna så måste det vara ytterligare en förare mellan Jimmy och Marcus. (Den som vinner får två poäng mer än tvåan, men sen skiljer det bara en poäng mellan placeringarna.) August kan alltså ställa till det en del i toppen om han har en bra dag. Är Marcus före Jimmy, och de tar sig i mål i racet, så är han klar VOC-mästare.

Till Marcus och Augusts fördel står att de kört på Mantorp Park tidigare. Till Jimmys fördel står att han har flera titlar och kan sin bil utan och innan. Han kommer att hitta rätt, frågan är bara hur fort han gör det.

Längre ner i tabellen finns det chans för rutinerade norrmannen Erik Halvorsen att ta sig upp på prispallen totalt. Han behöver slå August med ”7 bilar”. Det skiljer 7 poäng mellan dem i mästerskapet.

Ytterligare längre ner finns det möjligheter för förare att avancera. Alla kommer att satsa stenhårt i finalen. Det är sista chansen att visa vad man går för den här säsongen!

Vi ses på Mantorp Park!

För er som vill se lite bilder från förra tävlingen, antingen som Slide show eller som en skrollbar lista.

Sidan

Sidan är nu uppdaterad med en egen meny flik för ställningen.
Man ser även totala poängen och poängen med avdrag.

Är det något som är fel, någon som ni ser kan förbättras eller något helt annat så kan ni kontakta mig på
anders [at] volvocupen.se