månadsarkiv: mars 2014

VolvoCupen – redan störst i Sverige?

VolvoCupens styrelse har stuckit ut hakan och uttryckt ambitionen att bli den största racingklassen i Sverige. Just nu ser det ut som att man är på god väg!

Det verkar vara lite trögt i Racingsverige idag. Det är ett kärvt klimat för sponsorjakt och många etablerade förare har fått lägga både hjälm och handskar på hyllan – kanske för gott. Säsongen 2014 verkar inte vara något undantag och i själva verket ser det värre ut i leden än på länge. Men det är ingenting som verkar göra VolvoCupens PR-ansvarige Magnus ”Kroken” Krokström det minsta deprimerad, snarare tvärtom!

– Ja, så är det nog, säger ”Kroken”. – Tittar man runt i klasserna så här nära inpå premiären ser det tufft ut. Men det är här vi har vår starka sida och ju tuffare det är, desto bättre förutsättningar får vi att kunna erbjuda ett riktigt konkurrenskraftigt alternativ. Får du inte ihop stålarna, kom till oss i VolvoCupen så skall du få tävla mot tuff konkurrens på schyssta villkor. Vi har varit framgångsrika i vår sponsorbearbetning inför säsongen och rekryterat företag som blir sponsorer till samtliga förare istället för en enda och det har fungerat över förväntan och det gör givetvis vårt erbjudande gentemot andra klasser ännu vassare, slår ”Kroken” fast.

En titt under fliken ”förare” här på hemsidan  visar att det just nu finns 15 anmälda förare till säsongen.
– Några förare har lämnat, men vi har lyckats rekrytera nya så vi är väldigt nöjda. Det verkar som att fler och fler får upp ögonen för det som VolvoCupen kan erbjuda, avslutar en väldigt nöjd ”Kroken”.

Årets första testhelg genomförs den 12-13 april på SSKs hemmabana Kinnekulle Ring. Då finns det även möjlighet till licenstagning för dig som vill börja med Racing.

Vill du besöka oss på Facebook? www.facebook.com/volvocupen

Förtydligande om vikten för S40

Med anledning av att det finns frågetecken kring SSKs beslut om vikten för S40, vill vi förtydliga vad vi skrev i vårt senaste brev nu i februari. Vi skrev så här:

”Stockholms Sportvagnsklubb (…) har haft ett avstämningsmöte och för VolvoCupens del handlade detta mest om att diskutera en eventuell justering av reglementet. Det som stod överst var en ev. viktjustering uppåt av S40-bilarna efter modellens resultat under säsongen. Mötet kom fram till att lämna frågan för utvärdering under kommande säsong och då i första hand under den första testhelgen innan allt drar igång på riktigt. För dig som redan tävlar i VolvoCupen vill vi understryka betydelsen av att din bil har rätt och reglementsriktig vikt vid alla tillfällen den vistas på banan. Inget nytt egentligen, men vi strävar efter så rättvisa tävlingar som möjligt och därför är det extra viktigt att alla sköter detta på ett korrekt sätt. Visar det sig sedan att en justering behöver göras, kommer detta att ske under den första eller andra tävlingen i år.”

Vi är ledsna om vi inte har varit tillräckligt tydliga med vad som gäller för S40 och vikten inför säsongsstarten. SSK har beslutat att lägga på 38 kg för att balansera resultatet från förra säsongen, men man har också sagt att man kommer att bedöma S40:s konkurrenskraft under i första hand den första testhelgen och därför är det viktigt att ni som vill tävla i S40 lastar i dessa 38 kg, så att ni testar med rätt vikt i bilen. Med testresultatet som utgångspunkt, har SSK lovat att ta ett beslut om den slutliga vikten på för S40 under den första eller andra tävlings-helgen.

Nu är det bara ca 40 dagar kvar. Vi ses snart!