månadsarkiv: april 2014

MÅ BÄSTE FÖRARE VINNA!

VolvoCupen

Foto: racefoto.se

I skrivande stund pågår nedräkningen på SSKs hemsida och dagar, timmar, minuter och sekunder rullar fram på sidan för att bara försvinna. Tre dagar blir två. Två dagar blir en. En dag blir till timmar som leder mot det vi alla väntat på och förberett oss på sedan finalen på Mantorp Park i oktober förra året – Premiären den 2-3 maj på Gelleråsen!

Kvällen innan en premiär är alltid lite speciell. Har vi förberett oss så bra vi kan? Har vi hittat något litet knep som kan ge oss en fördel? Kommer det några nya förare som vi inte har riktig koll på och som kan överraska? Känner vi igen de som redan kommit och framförallt – vilka är det som slagit upp sitt tält där vi brukar stå? Skall jag heja på honom – tänk om han inte känner igen mig? Pinsamt…

Det går ändå lätt att hitta en plats och nu gäller det att lasta av bilen utan att göra bort sig och dra bilen i backen det första man gör. Väl på plats i tältet är det kanske läge att öppna huven som alla andra gjort fast man vet att det är meningslöst. Den har ju varit uppe så många gånger sen sist och en gång till gör varken till eller från. Men – låt den vara öppen, det kanske ser proffsigt ut. Strunt samma.

Se där – Lången (besiktningsman) på ingång. Jag borde ha anmält mig. Ser han inte lite bister ut idag? Hade jag inte ett litet hål i handskarna eller var det de förra? Vagnboken? Var f-n är vagnboken?? Skönt, där var den, i handskfacket som alltid. Måste komma ihåg det! Va? Blinkar det inte? Måste det blinka? Jaha, men kan du komma tillbaka?

Jag gillar inte kalla makaroner, det är inte alls som hemma. Men det nu är det bara några grader varmt utomhus och allt kallnar fort. Utom någons öl som råkade stå jämte gasolbrännaren. Mycket tjöt om gamla tider även om de flesta gått och lagt sig för länge sedan. Men nu är det god natt. Så jäkla mörkt det är!

Blinkersen funkar igen, var nog bara nåt glapp. Eller nåt. Vem vet? Träning om en timma och jag är ju redan klar. Borde gå på muggen kanske? Nej, jag satsar på att få en bra plats i line-upen till träningen fast det är helt meningslöst – egentligen. Hur ser tidsschemat ut? Träning nu och sedan kval. Race imorgon, men jag är redan nervös så jag måste fokusera på det som ligger framför mig nu. Fasen vad han var snabb! Och hon har tagit ett ordentligt kliv framåt och jag som fick bryta för att vi inte hade riktig koll på drivaxeln. Måste gå bättre nästa träning om 55 minuter, bara vi hinner fixa den!

I morgon är det tävling äntligen. Jag tror jag vinner. Eller i alla fall kommer jag på pallen. Eller jag skall i alla fall slå…

Allt är med andra ord precis som vanligt och som vid alla andra tävlingar alla andra år. Inget nytt egentligen annat än att det återigen är dags för det vi alla ser så mycket fram emot – årets Racingpremiär! Må bäste förare vinna!

Följ VolvoCupen på Facebook www.facebook.com/volvocupen och följ tävlingarna på www.sskserien.se

VOLVOCUPEN PÅ BILSPORTMÄSSA UNDER PÅSKHELGEN!

Bilsport Performance & Custom Motor Show är en bred motormässa där det inte bara visas bilar, motorcyklar och tillbehör utan också bjuds på underhållning, tävlingar och spektakulära utomhusshower.

År 1971 arrangerades den första bilutställningen på Elmia i Jönköping och sedan 1976 har den årligen ägt rum under påskhelgen.

Det kom nästan 70 000 besökare och givetvis var VolvoCupen där – fattas bara annat!

Ett deltagande på en mässa kräver massvis av förberedelser och vi hade som tur var några eldsjälar som lade ner mycket tid och kraft i detta. En var Håkan Malmborg som var Mässgeneral för VolvoCupens räkning och en annan var Anton Eliasson. Flera andra gjorde stora insatser, men vi tar en pratstund med Anton som gör debut i VolvoCupen efter ett fint år i Renault Junior förra säsongen. Han var på mässan tillsammans med sin fina 850 #33.

Berätta lite om montern!
Elmia_2014_Anton_EliassonVi hade ju fått support av SSK med monter och det var perfekt. Det var lite halvkaotiskt i början när vi kom dit, men pappa och jag satte upp allt vi hade med oss och vi blev riktigt nöjda faktiskt. Vi hade ganska mycket material med oss och det var nog tur för det gick åt en hel del! Först och främst hade vi vår nya VolvoCups-folder som vi delade ut massor av och givetvis gick även våra dekaler åt som smör i solsken. Det var skitkul för man kunde vara aktiv hela tiden och om inte annat kunde man alltid dela ut material. Fick jag önska något skulle det ha varit ett golv till montern och en större skärm där vi kunde visa filmer. Men nu vet vi det, så det är bara att alla kör igång sina in-cams så att vi har massvis med filmer till nästa år!

Hade ni många besökare?
Ja, vi hade massvis med besökare och jag vet ärligt talat inte hur många det kan ha varit. Men intresset för oss var stort och bl a var det flera som ville byta från rally till VolvoCupen eftersom man uppfattade klassen som mera prisvärd än rally. Rätt eller fel, men vi har i alla fall fått ut vårt budskap om Maximal Racing – Minimal kostnad verkar det som! Jag tror faktiskt att vi skulle kunna få 4-5 nya förare genom vårt deltagande på mässan. Kanske optimistiskt, men det kändes så i alla fall!

– Jag kan bara å VolvoCupens vägnar tacka alla som lagt ner kraft, tid, energi och egna resurser på mässan i Påskhelgen. Det är oerhört viktigt att vi är på tårna ordentligt och tar alla tillfällen till att synas och visa vår fina produkt, våra konkurrenskraftiga bilar och våra fina förare, summerar Håkan Malmborg.

Nu riktar vi våra blickar mot Premiären på Gelleråsen den 2-3 maj! VolvoCupens förening önskar er alla ett stort Lycka Till!

Vi finns på FaceBook också :-) Gå in och gilla, dela, fråga eller tyck till!

FULL FART MOT PREMIÄR – MYCKET PÅ G!

Anton Eliasson på Kinnekulle Ring - testhelgen i april.

Anton Eliasson i full fart! Ny förare i klassen och bilen ställs ut på Custom Motor Show på Elmia i påskhelgen.

Precis som i det förra inlägget, har Föreningen jobbat på så att skjortorna stått i vinkel. Nu närmar sig den stora premiären med stormsteg och så här vill en av våra två ordföranden – Håkan – sammanfatta läget i VolvoCupen:

– Just nu är alla i slutfasen med att skapa så bra förutsättningar som det någonsin går för alla som vill köra i VolvoCupen, säger Håkan. – Vi jobbar på många fronter samtidigt och här är det allra viktigaste just nu:

Sponsorer: Mats Gille tillsammans med PR-gänget har slitit med att skaffa sponsorer med en långsiktig inriktning. På testhelgen informerades om placeringen av våra klassponsorers dekaler och det har också gått ut ett mail för att göra det ännu tydligare. Föreningen ber er respektera detta och i huvudsak kommer dekalerna att vara placerade på framskärmarna.

Hemsidan: Har hittat sin form och fylls på med allt mer information. Detta är navet kring vilket allt skall snurra och det är där den officiella informationen från Föreningen publiceras!

Förare 2014: Det rullar på med att fylla sidan med information om förare inför säsongen, men nu är det 19 möjliga förare på startlinjen! Inte många klasser i Sverige som kan ståta med det innan säsongen! Det känns kanon, men vi har plats för fler! Stöt gärna på de som ni vet har bilar och kanske vill köra. 2014-tåget går nu!

Presentationsmaterial: Magnus och Stefan har tagit fram presentationsmaterial som alla gärna får ta del av för att skapa ett ännu större intresse kring klassen. Kanske kan du använda det i dina egna sponsorkontakter att visa hur spännande klassen är! Det finns både digitalt och i tryckt form. Ring, maila eller prata med Magnus när ni ses på banan!

Tekniska kontroller: Lången och Janne har lagt ner mycket kraft på att skapa ett riktigt bra system för tekniska kontroller. Det kommer att märkas en stor skillnad mot tidigare och det tror vi är en förutsättning för rättvisa tävlingar och ett trovärdigt reglemente. Mer information kommer innan premiären!

SSKs Årsmöte: Föreningen hade nöjet att på SSKs Årsmöte presentera VolvoCupens upplägg inför säsongen och vi möttes av glädjande och uppskattande applåder. Både SSK, publik och alla som kör i VolvoCupens kommer att märka stora skillnader mot tidigare!

Elmiamässan Custom Motor Show 18-21 april: Här har vi fått fin hjälp av SSK med att ha en ordentlig monter som bemannas enligt schema. Anton Eliasson kommer dit med sin fina 850. Vi kommer att visa vad klassen står för och vi har gott om presentationsmaterial att dela ut. Fortfarande har vi behov av förare/personal under delar av helgen. Kontakta Håkan om du kan vara där!

Premiären 2-3 maj (fredag/lördag) på Gelleråsen: Här önskar vi en gemensam depåuppställning och vi hoppas kunna uppträda som en tydlig och enhetlig grupp. Genom goda förberedelser under testhelgen borde detta ha förutsättningar att fungera smidigt. Vi i Föreningen vill verkligen redan nu önska alla Lycka Till och vi hoppas på spännande, tuffa men rena race!

Kläder: Vi har genom vår klassponsor Textstar fått fram gemensamma klasskläder! Varje förare kommer att få en uppsättning utan kostnad och alla övriga kommer att få möjlighet att köpa samma kläder till en rimlig peng. Föreningen vill uppmana alla att köpa extra uppsättningar (broderad jacka och Pikétröja) så att vi dels stöttar en generös sponsor, men också uppträder som en enhetlig grupp

Regelförändringar: Här arbetar vi på en del spännande förslag för att utveckla cupens förare och lyfta intresset kring klassen ytterligare. Information om detta gavs på testhelgen, men även ni som inte var där kommer snart att få alla nödvändig information. Men VolvoCupens mål är dels att utbilda förare som vill vidare i sin karriär, men också kunna ta hand om förare som varit högre upp i klasserna och då måste vi kunna erbjuda racing på ett lite mer utmanande sätt. Vi ser verkligen fram emot mer spännande racing än tidigare!

Slutligen vill alla vi som arbetar för er och för klassens bästa vädja till alla tävlande att ställa upp på varandra, på SSK och på Föreningens önskemål. Vi förstår att man kanske själv planerat att använda någon yta på bilen som nu viks åt en klassponsor, men med lite god vilja går det säkert att hitta en alternativ lösning som kan accepteras av din sponsor. Värdet av våra sponsorer är enormt, men bygger på att vi gemensamt ställer upp på varandra.

Nu hoppas vi på sol och värme till Den Stora Premiären! Väl mött då och har du några frågor så tveka inte att kontakta vem som helst i Föreningen, avslutar Håkan

Hitta oss också på www.facebook.com/volvocupen

TESTHELGEN AVKLARAD 12-13/4

SSKs testhelg på Kinnekulle RingVolvoCupen har mätt krafterna för första gången i år. 11 volvobilar kom till en nyasfalterad och fantastisk Kinnekulle Ring för att se vad grejorna gick för. (Resten av startfältet preparerar eller väntar på delar ;-)

Extra kul var blandningen av förare. De etablerade kom tämligen fort upp i fart och de nya tog sig efter hand, precis som det ska vara.

August Krokström 855, Jan Johansson 940 och Oscar Hillström S40 turades om att ha tätposition på lördagens pass och bakom dem kastades resultaten om en del.

Erik R Karlsson 850 och Anton Eliasson 850 (helt ny i klassen) gjorde uppenbara framsteg och kommer garanterat att närma sig topptiderna. (Apropå tider så kördes helgen utan officiell tidtagning så rapporteringen har brister.)

Nu är det hektiska dagar fram till premiären på Gelleråsen, Karlskoga den 2-3 maj. Fler förare är fortfarande på väg in i klassen så det ser ut att bli en fantastisk premiär!

Vi ses väl!

/VolvoCupen