månadsarkiv: augusti 2014

VOLVOCUPENS 5:E RACEHELG – KINNEKULLE RING

Säsongen går mot sitt slut och VolvoCupen har kört sista racehelgen före finalen. Mycket stod på spel, det märktes! Förare gjorde misstag och det var en del materialfel.

Nervdallret började på kvalet. Den som normalt varit säkerheten själv i kvalsammanhang, August Krokström 855, gjorde en rejäl avåkning som sånär tvingade honom att bryta tävlingen! Jimmy Andreasson 850 visade att han skulle bli att räkna med genom att slå till med en superb bästatid. Han följdes av Daniel Malmborg 850 som fick till ett fokuserat, snabbt varv. Därefter följde August, med tid satt före avåkningen. Erik Halvorsen S40 var 4:a och Oscar Hillström S40 hade hittat formen och gick in som 5:a.

Fini Shootout skulle köras, men på grund av en plötslig rejäl regnskur beslöt tävlingsledningen att stryka den av sportsliga skäl.

Start-heat1_300

Race 1, som körs med stående start, blev händelserikt som vanligt. Jimmy Andreasson och Daniel Malmborg som stod i första led överraskades av August Krokström, 3:e rutan, som fick till en perfekt start och gick till ledning. (På bilden är Jimmy till vänster, August på väg fram i mitten och Daniel till höger.) Det visade sig dock att Augusts bil inte var helt kurant efter avåkningen på kvalet så han fick tämligen omgående släppa Jimmy förbi sig. Sen var det ställningskrig några varv innan Daniel Malmborg gjorde en attack på August. De stötte ihop några gånger och det resulterade i att Erik Halvorsen, som legat och lurpassat bakom, kunde smita förbi upp till 2:a plats. August bet sig fast på 3:e plats men Daniel rasade tyvärr ner några placeringar. 4:a i racet blev Anton Eliasson 850, 5:a Janne Johansson 940 och 6:a Oscar Hillström S40.

Race1-pall-140823

Race 2, där det tillämpas omvänd startordning för de 8 främsta, gav också ett underhållande race. I första led startade Magnus Hasselström 855 jämte Daniel Malmborg. Daniel gjorde processen kort och gick tidigt upp i ledning. En ledning som han bevakade tämligen komfortabelt ända in i mål. Från 4:e led (startade som 8:a) stormade Jimmy Andreasson fram och passerade den ene efter den andre. Han var i sitt livs form och kom ända till 2:a plats!
– Jag önskade så att det skulle vara några varv till, sa Jimmy efter målgång. Jag tror jag kunde gett Daniel en match.

3:a slutade Magnus Hasselström, som tog sin första pallplats i VolvoCupen.
– Det tog lite tid att komma hit, sa Magnus på prisutdelningen, men nu tänker jag fortsätta såhär!

4:a slutade Janne Johansson och 5:a August Krokström, med en ivrigt jagande Erik Halvorsen bakom sig.

Race2-pall-140823

Tittar man på tabellen så kan man konstatera att August Krokström är klar VolvoCup-mästare. Detta trots att VolvoCupen ändrat poängsystem och infört omvänd startordning till race 2. (Det försvårar att ta framskjutna placeringar i båda racen.) Han kan se tillbaka på en mycket väl genomförd säsong, men det var en hårsmån ifrån att det slutat helt annorlunda!
– Jag har mitt team att tacka för att det gick vägen idag, sa August efter målgång. De slet verkligen för att få ihop en bil till mig.

Framifrån

Bakom August är det 3 förare som slåss om pallplatserna i VolvoCupen. Daniel Malmborg ligger bäst till, 28 poäng före Erik Halvorsen. Sen är det ytterligare 26 poäng till Janne Johansson. Med tanke på att det är 100 poäng för en seger så lär dessa herrar inte lämna något åt slumpen till finalen på Mantorp Park den 4/10. Missa inte den!

 

/VolvoCupen web

 

TRE RACE KVAR

Det drar ihop sig – tre race kvar i häftiga VolvoCupen 2014!

I skrivande stund är det bara 10 dagar kvar (race 23/8) till två av tre avslutande race i VolvoCupen och redan nu börjar man få puls inför det som väntar! Tro inte för en sekund att någonting är avgjort, för det är hela 300 poäng kvar att köra om och just poängskalan är en av flera pulshöjande ingredienser i VolvoCupen som vi infört i år. Allt för att behålla spänningen ända fram till säsongens svängande svartvitrutiga målflagg.Raceweek på Kinnekulle Ring

Så här långt har VolvoCupen varit en lysande fyr i den trista racingdimma som råder i Sverige idag med fem nyrekryterade förare och ett stabilt antal anmälda förare med ca 20 st. VolvoCupen har också lyckats knyta ett antal spännande klassponsorer till sig och de ser du rullande här till höger. Framgångsingredienserna tror vi har varit öppenhet och delaktighet där team och tävlande har fått komma till tals. Vidare spännande, nya och utmanande regler som inte bara är till för att tillfredsställa ett sviktande publikantal. Sist men inte minst tydlighet och enkelhet där alla från SSK till förare, mekaniker, publik, sponsorer och media vet vad som gäller ett antal år framåt. Det gör att man kan planera sin budget och verksamhet utifrån detta.

Men nu tittar vi framåt mot de avslutande racen! Det återstår som sagt hela 300 poäng att fördela bland alla förare (100 poäng för seger) och åtminstone de i Top 5 har en teoretisk chans att stå som slutsegrare (även om det i ärlighetens namn kanske mer är teori än praktik för några av dessa). Vi är fullständigt övertygade om att samtliga inblandade i tätstriden har räknat och kalkylerat på otaliga scenarion och att den egna positionen är solklar inför de återstående heta asfaltsbataljerna. Från Cupledningens sida hoppas vi givetvis på hårda men ärliga race som i en förlängning skickar svallvågor ut i hela racingsverige! Därigenom skapar vi ännu bättre förutsättningar för klassen nästa år och de år som följer.

Det är lite tidigt att redan nu spekulera om nästa säsong, men vi både tror och hoppas på att klassen kommer att växa ytterligare. Har ni dessutom några tankar eller idéer som kan bidra till detta, så tveka inte att kontakta den som råkar stå närmast i depån – svårare än så är det inte i VolvoCupen och så skall det vara!

Nu önskar vi alla förare med sina team och anhöriga en riktigt rolig och spännande avslutning på säsongen! Må bäste förare till slut stå högst upp på pallen, men ge honom (för det blir en han) en riktig match ända in i kaklet!  Go, go, go!!

/VolvoCupen

Följ VolvoCupen på Facebook www.facebook.com/volvocupen och följ tävlingarna på www.sskserien.se