månadsarkiv: april 2015

10 – 9 – 8 – 7 – …

 

Likt inför en Lift Off från Kennedy Space Center, pågår nedräkningen obarmhärtigt för de av er som ännu inte har riktigt full koll på grejorna. Snart finns det ingen återvändo och på fredag 1/5  packar de flesta upp sin racepackning för första gången i skarpt läge. Några har säkert redan börjat packa ner inför avfärden och vandrar oroligt mellan garage och TV:s väderleksrapporter…

I VolvoCupsledningen känns det som att det mesta är på banan. MotorMagasinet har redan en annonsbanner ute och en annons kommer dessutom i tidningen inför helgen. Vår kompressor-sponsor FINI finns med även i år och goda prestationer belönas (som vanligt) med en kvalitets-kompressor! Alla goda samarbetspartners finns med även i år och vi kan glädja oss åt insatser från Fini, Textstar, Inform, Sporthyra, Emko, Panasonic, Bilsport och MotorMagasinet. De är guld värda!

Vi gläder oss också att det fina samarbetet med SSK på alla nivåer, från funktionärer till Styrelse. SSK har en positiv grundinställning till VolvoCupen och supportar oss i de flesta av våra idéer och tankar så länge de är praktiskt och rättvist genomförbara.

Vem tar hem spelet i år? De senaste tre-fyra årens Champions finns inte på startlinjen och fältet är mer öppet än någonsin tidigare. Kommer Daniel Malmborg (2:a 2014) att fylla luckan eller kommer den flygande norrmannen Erik Halvorsen (3:a) äntligen att belönas för lång och trogen tjänst? (Det ryktas att han var snabb på testhelgen. Är 2015 Eriks år?) Kommer nestorn Janne Johansson (4:a) att få kliva ännu högre på prispallen innan han får sin förtjänstmedalj? Eller kommer Jimmy Andreassons (7:a) trend, med vinster sent på säsongen, att hålla i sig länge nog för att kunna ruska om i täten? Magnus ”Mager” Hasselström har säkert fått upp ångan ännu mer i år och om Oscar Hillströms otur inte håller i sig så vet vi ju att han är illersnabb. Förra årets Rookie Anton Eliasson kommer inte att nöja sig med någon femteplats i år och var har vi Hellstenarna, Oscar och Edvin? Vad tänker sig Roger Wikström att göra? Och klanen Torle – blir det tre bilar från Skåne? Kommer Amanda att breaka på riktigt? Och våra nykomlingar – var har vi dom…? En sitter i 855:an som vann serien förra året. Fredrik Wiborg är inte med i VolvoCupen bara för att delta, det är säkert :-)

Från vår sida vill vi önska alla tävlande en riktigt härlig, fair och spännande racingsäsong! Full fart och schyssta tag på banan uppskattas av alla – inte minst publiken.

Nu riktar vi blickarna mot Mantorp Park och premiären i 2015 års VolvoCup. Må bäste Driver vinna!

VolvoCupen

Följ oss gärna på Facebook www.facebook.com/volvocupen

Motor-Mag web115 468x120 72

NEDRÄKNINGEN PÅGÅR…

Slide23

 

Nedräkningen pågår för fullt – blir du att räkna med i år?

När dessa rader skrivs med nervösa fingrar återstår ynka 24 dagar tills alla med packade bilar och nyputsad utrustning drar iväg för att mäta sina krafter för första gången denna säsong. Givetvis är det många frågor som surrar runt och för många återstår säkert en del timmar med skruvande och putsande för man vill ju se så bra ut som det någonsin går till premiären på mäktiga Mantorp Park. Bra jobbat där, SSK!

Innan dess är det som alla vet årets första officiella test på Kinnekulle den 17-18 april. Bil efter bil lastas av och granskas både öppet och lite i smyg av övriga. Undrar om han har hittat på nåt särskilt med bilen i vinter? Och hon där – henne har jag inte sett tidigare, men det blir säkert kul! Och två nya killar dessutom, undrar vad dom går för? Och känner inte jag igen den bilen…?

Nya förare? Jodå, vi har tre nya förare i år och vi vill att ni är exakt lika välkomnande som vanligt mot dessa genom att stå för några av VolvoCupens kännetecken, nämligen delaktighet och hjälpsamhet. De nya förarna i år är:

Pernilla Nyström Lödöse, Daniel Raatikainen Borås och Fredrik Wiborg från Göteborg.

Samtliga gör debut I VolvoCupen så ta väl hand om dom!

I övrigt är det mesta sig likt från i fjol och även om det var en hel del spännande nyheter, gick säsongen lysande och den kommer att gå minst lika bra i år. Det har fyllt på bra i en del övriga klasser och det känns som att SSK kan se fram emot en bra säsong. De minsta juniorerna i Renault  Junior Cup har blivit betydligt fler än i fjol, men vi tror att den åtråvärda SSK-mästartiteln även i år kommer tilldelas en VolvoCupsförare. Det är verkligen något att kämpa extra för!

Följ nedräkningen här på hemsidan och kom väl förberedd till både test och premiär. Vill du komma i kontakt med oss gör du det enkelt när vi ses eller via hemsidans kontaktinfo. Och vill du hjälpa till med att hålla vår Facebook levande och intressant, är du mer än välkommen! Adressen är www.facebook.com/volvocupen

Vi önskar er ett stort Lycka Till med säsongen 2015. Låt oss gemensamt göra detta till den bästa säsongen någonsin!

Hälsningar

VolvoCupen