månadsarkiv: juni 2016

RACEWEEK på KINNEKULLE RING

SSK och VolvoCupen har uppdaterat tekniska reglementet för 850, S/V/C70, S60 med ett större urval av användbara motorer. Nu tillåts grundmotor t.o.m. 2009. S40-reglementet har uppdaterats med diverse info och specifikationer om motorerna. Se INFO TEKNIK för länkar.

Inför Raceweek är det dramatik i tabellen. Edvin Hellsten 850 leder på 460 poäng. Strax bakom ligger Fredrik Wiborg 855 med 464 p. och regerande mästaren Erik Halvorsen S40 på 448 p. Med tanke på att poängskalan är 100, 80, 70, 64, 58 o.s.v., så får mästerskapet anses som helt öppet! Det blir tuffare och tuffare nu!

Motormag_160613_4_RW

 

FÖRARUTVECKLING!

Säsongen har kommit igång och i VolvoCupen utvecklas förare, både gamla och nya!

Edvin Hellsten, Erik Halvorsen, Daniel Raatikainen och Sanna Andreasson. Grabbarna stod på prispallen i Race 2. Sanna vann en Fini kompressor för helgens prestation :-)

Edvin Hellsten, Erik Halvorsen, Daniel Raatikainen och Sanna Andreasson. Grabbarna stod på prispallen i Race 2. Sanna vann en FINI kompressor för helgens prestation :-)

Fjolårstrean Fredrik Wiborg 855 har inlett starkt. Efter total genomgång av bilen i vinter och fullt fokus, så har säsongen börjat med nästan full pott! Tre första- och en fjärdeplats gör att han toppar tabellen.

Regerande VolvoCupmästaren Erik Halvorsen S40 har varit lite försiktig inledningsvis, men nu senast tog han årets första heatseger. Förmodligen inte den sista… Erik har rutin och vill helst inte kliva ner från VolvoCup-tronen. Räkna med upptrappning från Eriks sida!

Bröderna Hellsten 850/S70 deklarerade före säsongen att de går för seger i cupen. Edvin är den som lyckats bäst så här långt. Stabila resultat (pallplats i alla race) placerar honom på tredje plats i nuläget. Ska man tro vad han säger, så kommer han att intensifiera jakten på absoluta toppresultat! Brorsan Oscar har tyvärr brottats med tekniska problem, men när han är ”på banan” kommer han att göra allt han kan för att visa vem i familjen som egentligen är snabbast!

På färde plats har vi nu den glade gutten Stian Theodorsen S40. Det är ett snyggt kliv uppåt då han var åtta i totalen förra året. Stian siktar på att bli VolvoCupens snabbaste norrman, var säkra på det!

Femman i serien inkasserade en stor portion självförtroende i senaste tävlingen. Daniel Raatikainen 850 tog nämligen sin första pallplats och det är en milstolpe för en ung och ny förare! Med all säkerhet kommer Daniel att jobba stenhårt för att få uppleva det igen!

Sexan i serien är en riktig rookie! Killen med VolvoCupens längsta namn, Filipe Skagerfält Vasconcelos 940, har börjat strålande bra med tanke på att han klivit in med mycket ringa racingerfarenheter. Han är ett levande bevis för att VolvoCupen är en bra klass att börja lära sig köra racerbil! Det ska bli spännande att följa Filipe under året!

Sanna Andreasson 850 är seriens högst placerade tjej! Sanna har racing i blodet och bra stöd av sin familj. Hon kommer säkert att försöka klättra från sin sjundplats!

Nästa tävling i VolvoCupen och SSK körs på Falkenbergs Motorbana den 18 juni. SSK-serien kör alla sina klasser och banan är mycket publikvänlig. Inträdet är gratis och man har tillträde till depån. Servering och speaker finns så det kommer att bli en bra tillställning!

Välkomna!