månadsarkiv: maj 2018

Händelserik andra deltävling i VolvoCupen

VolvoCupens andra deltävling för året avgjordes i hög värme och högt tempo på seriens hemmabana Kinnekulle ring. Vi fick se häftiga uppkörningar och avåkningar samt att det sattes ett nytt banrekord!

 

I grundkvalet där topp fem avancerar till Shoot-out var det Skagerfält 940 som tog kommandot med Andréasson 850 tätt bakom. Peter Wiborg 855, Emil Sonesson 850 och William Gunnarsson S40 tog de resterande platserna.
I Shoot-out:en var det dock spel mot ett mål. Skagerfält som var sist ut drog till med ett varv som fick hela depån att klia sig i huvudet, och han tog Pole Position (första plats) med en halv sekund före Andréasson, Gunnarsson, Sonesson och Wiborg.

 

Race ett var en relativt odramatisk resa längst fram. Skagerfält tog starten och sedan var det en enkel resa in i mål före Andréasson. Bakom var det dock en strålande fight om den åtråvärda sista pallplatsen. Wiborg, Sonesson och Gunnarsson kämpade hela racet igenom och när flaggan föll efter sexton varv skiljde det endast sex tiondelar mellan de tre i samma ordning.

Pristagarna efter race 1 fr. v. Sanna, Filipe, Peter

Pristagarna efter race 1 fr. v. Sanna Andréasson, Filipe Skagerfält, Peter Wiborg

Race två däremot var allt annat än odramatiskt. Än en gång levererades bra race till följd av den omvända startordningen som den här gången var topp sex. William Gunnarsson och Fredrik Wiborg stormade tidigt iväg som etta tvåa och bjöd på en nagelbitande fight om ledningen. Bakifrån kom dock Skagerfält med siktet inställt på en dubbelseger, och när han väl tog sig förbi var han ohotad in i mål. Fighten om de resterande pallplatserna var emellertid inte över. Med fem bilar inom ett par sekunder kämpades det på alla fronter ända fram till slutet när någonting brast i Wiborgs bakvagn och han åkte av i banans snabbaste kurva, där farten ligger över 160km/h. Racet fick gå i mål bakom Safety car och resultatet blev seger för Filipe Skagerfält, Sanna Andréasson tvåa och William Gunnarsson trea.

Tät racing på första varvet när alla försöker plocka positioner

Sanna är fortsatt serieledare men efter en strålande helg har Filipe nu seglat upp på andra plats. William Gunnarsson fortsätter imponera som rookie och håller tredjeplatsen. Richard Bertilsson som låg tvåa efter Mantorp hade växellådsproblem i första racet och har nu åkt ner till en fjärde som följd.

Alla förare som deltog i helgens tävling

Nästa tävling körs under banracingsäsongens höjdpunkt Västkustloppet den 6-8 juli.  Då kör även STCC och V8 Thundercars samt många fler. Missa inte det!

Dags för deltävling två

Nu är det dags igen! Efter en händelserik premiär ställer vi in siktet på deltävling två som går av stapeln nu till helgen 25-27 maj på Kinnekulle Ring.

 

Filip Sjögren, rookie i klassen, som redan i premiären visade prov på god fart kommer till Kinnekulle med gott självförtroende

Flera av de nya i klassen var hungriga från start och kommer till andra deltävlingen med mersmak. Även Peter Wiborg som tyvärr fick kasta in handduken redan efter kvalet på Mantorp kommer vara ordentligt revanschsugen. Allt detta bådar för spännande racing!

Fri entré hela helgen!

Rafflande premiär för VolvoCupen

Det blev en premiär med stor dramatik och starka känslor.
Redan på kvalet försvann Michael Haflidason och Peter Wiborg med tekniska bekymmer. Sanna Andréasson knep pole position som första tjej någonsin i VolvoCupen.

Race ett blev en relativt enkel resa för Sanna som ledde från start till mål. Bakom henne var det dock allt annat än enkelt. Det var en stenhård fajt mellan Filipe Skagerfält och Emil Sonesson om andraplatsen. Pernilla Nyström lurade som gäddan i vassen på fjärde och när Sonessons motor havererade kunde hon kliva upp på tredje för att ta en känslosam första pallplats i karriären.

Sanna byggde upp en bekväm lucka till övriga, desto tajtare var det där bakom

Sanna byggde upp en bekväm lucka till övriga, desto tajtare var det där bakom…

Race två blev om möjligt ännu mer spännande med omvänd startordning för topp sex. Richard Bertilsson tog tidigt ledningen från andra startruta men fick snabbt sällskap av Filipe Skagerfält som stormade genom fältet från femte, tätt följd av Sanna. När han väl tog sig förbi Bertilsson såg han ut att gå mot en ohotad seger, tills säkerhetsbilen kom ut på grund av att Nyströms helg gått från dur till moll när hon snurrade av med bromsproblem. Säkerhetsbilen kom in
med två varv kvar att köra, och spänningen var ett faktum. Sanna Andréasson som nu var på andra plats satte press på Skagerfält medan Filip Sjögren hade seglat upp på en tredje. Han gjorde dock ett misstag in i chikanen, och Bertilsson tog tillfället i akt för att knipa tredjeplatsen.
Sedan var det ett härligt sprintrace sista varvet där Andréasson försökte få slagläge på Skagerfält och Bertilsson kämpade med en vilt jagande William Gunnarsson hack i häl. Topp tre förblev den samma in i mål med Skagerfält som segrare, Andréasson på andra och Bertilsson på tredjeplats, som även han tog karriärens första pallplats.

Sjögren hade backspeglarna fulla i starten av andra racet.

Sjögren hade backspeglarna fulla i starten av andra racet.

Som om dramatiken inte varit tillräcklig för en dag kom efter race två beskedet att det hittats en teknisk oegentlighet på Skagerfälts bil, och att han hade blivit utesluten. Det reviderade resultatet blev således att Sanna Andréasson vann före Richard Bertilsson och William Gunnarsson, som då tog sin första pallplats för säsongen.

Pallen race 1 fr.v. Filipe Skagerfält, Sanna Andréasson, Pernilla Nyström

Pallen race 1 fr.v. Filipe Skagerfält, Sanna Andréasson, Pernilla Nyström

Pallen race två fr.v. Richard Bertilsson, Sanna Andréasson. saknas gör William Gunnarsson

Pallen race två fr.v. Richard Bertilsson, Sanna Andréasson. William Gunnarsson saknas

Nästa race körs på Kinnekulle ring utanför Götene 25-27 maj.

Hoppas vi ses där!