månadsarkiv: september 2018

Tidsschema inför finalen

RACEWEEK!
Sista deltävlingen i VolvoCupen går av stapeln nu till helgen, allt avgörs på lördag 29/9! Ska Emil Sonesson kunna ta totalsegern före flickvännen Sanna Andreasson? Kommer Wiborg eller Bertilsson kunna utmana Skagerfält om sista pallplatsen? Missa inte detta!

42341870_1078278088999388_8010459434079748096_o

VolvoCupen på Gelleråsen

Växlande väderlek bäddade för bra racing när deltävling fem avgjordes på tekniska Gelleråsen. Det blev en hektisk lördag då VolvoCupen körde test, kval och båda racen under samma dag. Resultatet efter denna helg gav en del omkastningar i tabellen, bland annat har vi nu en ny serieledare inför finalen!

 

Det kördes tre tester på fredagen på torr bana där vi hade rejält blandade resultat vilket såg lovande ut inför lördagen.

När lördagen kom så kom även regnet. Morgonens test visade ytterligare en omkastning i resultat där Michael Haflidason visade god fart i sin nya Volvo 850, följd av Adam Olinson och Julia Eliasson. När sen kvalet närmade sig så hade regnet avtagit och VolvoCupen rullade ut på en upptorkande bana, såkallad ”greasy track”. Detta satte verkligen prov på förarnas skicklighet att våga köra fort även när förhållandena inte är optimala. När första delen av kvalet var över och det var dags för Shootout, där de fem främsta från det ordinarie kvalet får varsin chans att på fri bana sätta ett ”super-varv”, så hade vi en debutant i toppen. Michael Haflidason visade prov på god förmåga att hantera vädret. Övriga fyra som också gick vidare var Emil Sonesson, Peter Wiborg, Sanna Andréasson och Filipe Skagerfält. Resultatet efter Shooutouten blev följande; 1. Michael Haflidason 2. Peter Wiborg 3. Emil Sonesson 4. Filipe Skagerfält 5. Sanna Andréasson.

Trångt i första kurvan, Bertilsson fick ta ”alternativspåret”

Inför eftermiddagens två race klarnade det upp och Volvocupen hade en näst intill torr bana när de gick ut för sitt första race med stillastående start.
Emil Sonesson var som ofta startsnabb och gick från tredje startruta till första direkt. Peter Wiborg låg på en tredjeplats innan han oturligt nog endast hade bromsverkan bak när fältet kom upp till Ejes kurva. Det resulterade i en snöplig avåkning och han fick jobba sig upp från sista plats.
Sonesson utmanades snart av Haflidason och tog inga risker då han har ett mästerskap att tänka på och gav inget större motstånd och bevakade sedan sin andraplats in i mål. Sanna Andréasson gjorde ett bra race från sin femte startruta och gick in som trea i mål.

Pallen race ett fr.v. Emil Sonesson, Michael Haflidason och Sanna Andréasson

I race två är det som vanligt omvänd startordning där vi vände de sex första vilket ofta bjuder in till flertalet omkörningar och härliga fajter. Nu hade vi Adam Olinson i Pole med Pernilla Nyström bredvid sig och Skagerfält i tredje ruta.
Sonesson gjorde återigen en bra start och tog sig upp på en andraplats redan på första varvet. Han utmanade sedan Olinson som inte hade så mycket att sätta emot och Emil seglade iväg mot en bekväm seger. Bra start även på Peter Wiborg som också tog sig upp på en fjärdeplats på första varvet från en sjunde startruta och sedan även förbi Nyström. Pernilla Nyström såg länge ut att kunna hålla en fjärdeplats men fick vika ner sig för både Skagerfält och Haflidason mot slutet och slutade på en sjätteplats. Adam Olinson och Wiborg hade en rätt så tät fajt om andra och tredje plats som stod sig ända in i mål. Wiborg gick vinnande ur den och slutade sedermera på andra och Olinson på tredje. Sanna Andréasson slutade på en sjundeplats vilket gör att Emil nu seglat upp i serieledning inför finalen.

Pallen race två fr.v. Peter Wiborg, Emil Sonesson, Adam Olinson

Detta bäddar för en gastkramande final där dels Emil och Sanna, som är VolvoCupens turturduvor, slåss om serievinsten men också Peter Wiborg och Richard Bertilsson har möjlighet att utmana Filipe Skagerfält om sista pallplatsen. Missa inte när allt avgörs på Kinnekulle 29 september!