Årsarkiv: 2019

Godkända efterkontroller

På Raceweek i juli plomberades motorerna på topp fyra i tabellen och på finalen blev Michael Haflidason och Julia Eliasson utlottade för att riva sina motorer för att säkerställa att reglementet efterlevs. Båda två blev godkända och behåller då självklart sina resultat.

Nu tar vi vintervila och ser framemot 2020, tack för i år!

Filipe Skagerfält, mästare i Volvocupen 2019!

Haflidason gjorde vad han kunde med två vinster i helgen men Skagerfält behövde endast en poäng totalt för att säkra titeln, han körde in på en tredjeplats i race 1 och så var det avgjort. Där bakom var det desto mer spännande mellan Julia Eliasson och Niklas Angbo i fajten om tredjeplatsten som Julia sedermera gick vinnande ur. Niklas gjorde vad han kunde och avslutade ändå på topp med en årsbästa placering i race 2 där han körde in på en andraplats.

SSK-Finalen på Kinnekulle Ring

Seriepallen fr.v. Michael Haflidason, Filipe Skagerfält, Julia Eliasson

FINALVECKA!

Nu är finalen här! Trots serieledning med 100 poäng för Skagerfält så ser det ut att bli tillräckligt stort startfält för att vi ska räkna fulla poäng vilket innebär 100 poäng för seger så serien lever i allra högsta grad ända in på mållinjen!

Se tidsschemat här nedan för exakta tider när allt avgörs.

tidsschemat

VolvoCupen gästar Gelleråsen Arena

Omväxlande väder under lördagen bäddade för ovissa resultat i en redan oerhört jämn tabell.

Läget inför deltävling fem var som så att Michael Haflidason och Filipe Skagerfält stod på samma(!) poäng i kampen om seriesegern och i fajten om tredjeplatsen låg Niklas Angbo bara sex poäng före Julia Eliasson.

Regnet kom ner i omgångar vilket gjorde att första träningen var på blöt bana medan under det andra passet var banan torr för att sedan slå om igen till tredje passet. När sedan kvalet stod för dörren sprack det upp igen och tillät förarna att ladda för fullt. Det blev ett rafflande kval där det länge såg ut som att Michael Haflidason skulle ta Pole position före Håkan Malmborg, som denna helg gjorde comeback i VolvoCupen och direkt visade prov på god fart, med Filipe Skagerfält på tredje. Skagerfält ville däremot annat och slog till med 1.18.760 på sista varvet, endast tre hundradelar före Haflidason! Med ett så tätt kval så hade alla förare lite att fundera på inför söndagens båda race.

Håkan, Julia och Niklas går tre i bredd in i första sväng

När söndagen sedan stundade så hade Michael Haflidason fått riva växellådan efter lördagens kval och försökt byta den men utan lycka vilket innebar att han tyvärr fick kasta in handduken för resten av helgen.
I race 1 förvaltade Skagerfält sin pole, tog starten och höll den in till mål. Där bakom blev det desto tajtare. Både Angbo och Eliasson lyckades tränga sig förbi Malmborg i starten men efter ett par varv lyckades han ta sig tillbaka upp på andraplatsen som han höll in i mål.
Niklas Angbo och Julia Eliasson bjöd på racets största underhållning då de kamperade från start till mål där Julia var den som drog det längsta strået och gick i mål på en finfin tredjeplats!

SSK Gelleråsen Arena i Karlskoga

Pallen i race 1 fr. v. Håkan, Filipe och Julia

Startuppställningen i race 2 blev som race 1 slutade, alltså Filipe Skagerfält i Pole position med Håkan Malmborg i andra startruta och Julia Eliasson i tredje. Skagerfält tog starten igen tätt följd av Malmborg och Eliasson därefter. Håkan Malmborg fick tyvärr elproblem redan på det första varvet vilket resulterade i att Julia fastnade lite bakom honom och tappade en, nästan två, positioner och nu var tvungen att kämpa sig tillbaka och det gjorde hon! Adam Olinson med sin Volvo 262C hängde på henne en stund men orkade inte riktigt följa i jakten på Angbo. Niklas Angbo såg länge ut att orka hålla undan men Julia gjorde återigen en stark insats och tog sig förbi mot slutet av racet. Resultatet i mål blev således Filipe Skagerfält först, Julia Eliasson tvåa och Niklas Angbo trea.

Pallen i race 2 fr.v. Julia Eliasson, Filipe Skagerfält och Niklas Angbo

Helgens resultat innebär att Filipe Skagerfält går upp i ensam ledning med betryggande 100 poängs ledning före Michael Haflidason med en ny trea i Julia Eliasson som nu tagit sig förbi Niklas Angbo i tabellen med två poängs marginal.

Nu laddar vi om för finalen på Kinnekulle Ring den 28e september där allting ska avgöras, vi ses där!

Rapport efter Raceweek

Det blev en het helg på SSK’s största tävlingshelg Raceweek, och då inte bara på grund av värmeböljan…

Det har nu blivit riktigt tajt i toppstriden mellan Haflidason och Skagerfält eftersom den sistnämnde tog dubbelseger i helgen, den andra av vinsterna med en omkörning av just Haflidason på sista varvet! Poängmässigt står dessa två nu på exakt samma poäng när endast tre race återstår.

Prispallen såg identisk ut i båda racen

Prispallen såg identisk ut i båda racen

Trion därefter i tabellen med Niklas Angbo, Julia Eliasson och Adam Olinson hade några härliga fajter i båda racen, lite väl hett kanske i första racet då Angbo och Olinson krokade ihop på TV-krönet vilket resulterade i svartflagg för Angbo och DNF för Olinson, Julia var den stora vinnaren som lyckades hålla sig ifrån trubblet mellan grabbarna och segla iväg till en bekväm fjärdeplats i racet. I race två var dessa tre återigen i luven på varandra där det länge såg ut som att Julia Eliasson skulle återigen lyckas hålla grabbarna bakom sig men Niklas Angbo ville annat och klämde sig förbi. Detta innebär att kampen om tredjeplatsen i serien fortsätter där det endast skiljer sex poäng mellan Niklas och Julia.

Vi hade även tre nya gästspelare denna helg. Tänk vilket startfält vi skulle ha om alla dessa förare som kört under året kunde komma samtidigt! :)

Sanna Andréasson, som var tvåa totalt i serien förra året, tog ut sin snabba 850 och klämde direkt till med två stycken tredjeplatser i racen.
Vi hade även besök av en gammal bil med ny chaufför nämligen Alexander Hasselström i pappa Magnus vit/blåa 850. Alexander som tidigare kört Renault Junior Cup gjorde denna helg sin första tävling, av många hoppas vi, i Volvocupen.
Sist men inte minst så hade vi Anders Kjellberg som gjorde comeback i Volvocupen efter sisådär ca 20 år(!). Anders har köpt Richard Bertilssons blåa Volvo 850 och verkade fort få förtroende för bilen då han putsade sina egna tider rejält för varje pass han körde.

Nu tar vi ett litet sommaruppehåll och så är vi tillbaka 6-8/9 på Gelleråsen, Karlskoga.
Vi ses där!

Sammanfattning efter Västkustloppet

Oförändrat i toppen efter delad ära mellan Haflidason och Skagerfält. Niklas Angbo ligger fortfarande på tredje men Julia Eliasson närmar sig med stormsteg efter två starka tredjeplatser i helgens två race och ligger nu bara sex poäng bakom!

Borgström har hittat farten igen och låg ett tag på en tredjeplats men bromsade bort sig, revanscherade sig däremot till race 2 och körde in på en fjärdeplats.
Adam Olinson börjar hitta rätt i sin 262a och knaprar in på toppen tidsmässigt.
Johan Karlén som är rookie för i år hade en del strul i helgen med sin s40 men kommer nog tillbaka starkare till raceweek!
Kul också att se att vi hade ytterligare ett nytt tillskott i form av Roger Risberg som visade god fart direkt från start trots att det var hans blott andra helg på en racerbana!

Värt att nämna är också att det sattes nytt banrekord för Volvocupen i helgen av Filipe Skagerfält i sin Volvo 940 med en tid på 52.927. Grattis!

Uppdatering efter två omgångar

Michael Haflidason leder före Filipe Skagerfält med Niklas Angbo på en tredjeplats. Vi har sett ett litet manfall till den här säsongen men också ett par ljusglimtar i form av Johan och Anton Persson (far och son) som delar bil detta året som rookies för att känna på klassen lite, förhoppningsvis så gillar dem det och skaffar sig ytterligare en bil till nästa år! Ett nygammalt ansikte har också dykt upp i form av Ulf Borgström som i år fått en teamkamrat i form av Johan Karlén som tog licens på testhelgen och även han kör s40. Johan har nog haft det bredaste leendet i Parc Fermén efter varje race, så kul tycker han att det är att köra Volvo! :)

Full tabell hittar du under ”Ställning 2019″

Nästa tävling är Västkustloppet på Falkenbergs motorbana 13-14 juli, missa inte det!