Årsarkiv: 2019

Rapport efter Raceweek

Det blev en het helg på SSK’s största tävlingshelg Raceweek, och då inte bara på grund av värmeböljan…

Det har nu blivit riktigt tajt i toppstriden mellan Haflidason och Skagerfält eftersom den sistnämnde tog dubbelseger i helgen, den andra av vinsterna med en omkörning av just Haflidason på sista varvet! Poängmässigt står dessa två nu på exakt samma poäng när endast tre race återstår.

Prispallen såg identisk ut i båda racen

Prispallen såg identisk ut i båda racen

Trion därefter i tabellen med Niklas Angbo, Julia Eliasson och Adam Olinson hade några härliga fajter i båda racen, lite väl hett kanske i första racet då Angbo och Olinson krokade ihop på TV-krönet vilket resulterade i svartflagg för Angbo och DNF för Olinson, Julia var den stora vinnaren som lyckades hålla sig ifrån trubblet mellan grabbarna och segla iväg till en bekväm fjärdeplats i racet. I race två var dessa tre återigen i luven på varandra där det länge såg ut som att Julia Eliasson skulle återigen lyckas hålla grabbarna bakom sig men Niklas Angbo ville annat och klämde sig förbi. Detta innebär att kampen om tredjeplatsen i serien fortsätter där det endast skiljer sex poäng mellan Niklas och Julia.

Vi hade även tre nya gästspelare denna helg. Tänk vilket startfält vi skulle ha om alla dessa förare som kört under året kunde komma samtidigt! :)

Sanna Andréasson, som var tvåa totalt i serien förra året, tog ut sin snabba 850 och klämde direkt till med två stycken tredjeplatser i racen.
Vi hade även besök av en gammal bil med ny chaufför nämligen Alexander Hasselström i pappa Magnus vit/blåa 850. Alexander som tidigare kört Renault Junior Cup gjorde denna helg sin första tävling, av många hoppas vi, i Volvocupen.
Sist men inte minst så hade vi Anders Kjellberg som gjorde comeback i Volvocupen efter sisådär ca 20 år(!). Anders har köpt Richard Bertilssons blåa Volvo 850 och verkade fort få förtroende för bilen då han putsade sina egna tider rejält för varje pass han körde.

Nu tar vi ett litet sommaruppehåll och så är vi tillbaka 6-8/9 på Gelleråsen, Karlskoga.
Vi ses där!

Sammanfattning efter Västkustloppet

Oförändrat i toppen efter delad ära mellan Haflidason och Skagerfält. Niklas Angbo ligger fortfarande på tredje men Julia Eliasson närmar sig med stormsteg efter två starka tredjeplatser i helgens två race och ligger nu bara sex poäng bakom!

Borgström har hittat farten igen och låg ett tag på en tredjeplats men bromsade bort sig, revanscherade sig däremot till race 2 och körde in på en fjärdeplats.
Adam Olinson börjar hitta rätt i sin 262a och knaprar in på toppen tidsmässigt.
Johan Karlén som är rookie för i år hade en del strul i helgen med sin s40 men kommer nog tillbaka starkare till raceweek!
Kul också att se att vi hade ytterligare ett nytt tillskott i form av Roger Risberg som visade god fart direkt från start trots att det var hans blott andra helg på en racerbana!

Värt att nämna är också att det sattes nytt banrekord för Volvocupen i helgen av Filipe Skagerfält i sin Volvo 940 med en tid på 52.927. Grattis!

Uppdatering efter två omgångar

Michael Haflidason leder före Filipe Skagerfält med Niklas Angbo på en tredjeplats. Vi har sett ett litet manfall till den här säsongen men också ett par ljusglimtar i form av Johan och Anton Persson (far och son) som delar bil detta året som rookies för att känna på klassen lite, förhoppningsvis så gillar dem det och skaffar sig ytterligare en bil till nästa år! Ett nygammalt ansikte har också dykt upp i form av Ulf Borgström som i år fått en teamkamrat i form av Johan Karlén som tog licens på testhelgen och även han kör s40. Johan har nog haft det bredaste leendet i Parc Fermén efter varje race, så kul tycker han att det är att köra Volvo! :)

Full tabell hittar du under ”Ställning 2019″

Nästa tävling är Västkustloppet på Falkenbergs motorbana 13-14 juli, missa inte det!