Årsarkiv: 2020

Snabb summering 2020

Då var de sista två racen avklarade och När vi nu summerar den här förkortade säsongen 2020 så kan vi konstatera att Michael Haflidason vinner före de två snabba tjejerna i klassen där Julia Eliasson slutar på andra plats och Sanna Andreasson som trea.
Vi har även som vi nämnt tidigare ett par spännande nykomlingar i år i t.ex. Felix Norén och Kevin Rickardsen som båda visat prov på bra fart vilket bådar gott inför framtiden! Kevin som banar väg för framtiden i sin nybyggda S60 har haft en del barnsjukdomar att hantera under säsongen men äntligen fått ordning på grejerna vilket han visade i helgen med att avsluta året i stil genom att knipa en tredjeplats, förövrigt hans första pallplats, i helgens första race!
 
Tack till alla som deltagit under året och hoppas vi ses även nästa år!
Främst av alla vill vi dock tacka arrangören SSK som gjort det möjligt att genomföra en säsong trots alla svårigheter som behövts hantera i år. TACK!

Gelleråsen, deltävling tre

En solig och varm helg som bjöd på fint väder och tuff racing!

Gelleråsen är en tuff och teknisk bana och en av dem som känner till den bäst är Håkan Malmborg som gästade klassen i helgen, och med den äran! En seger och en andraplats tar han med sig hem och kan bära fanan högt. Håkan och Michael hade en del goda fajter som man kan kalla oavgjort då kanske eftersom att Michael var tvåa bakom Håkan i race 1 och vann före Håkan i race 2.

Håkan Malmborg, en profil inom VolvoCupen och SSK, visade god fart på Gelleråsen

där bakom hade Julia Eliasson och Sanna Andreasson ett bara tuffa dueller sinsemellan där Julia var den som såg ut att ha bäst fart men Sanna i sin tur är duktig på bromsarna vilket bjöd upp till dramatik. Även här blev det delad pott där Julia var trea i race 1 och Sanna var trea i race 2.

Vi har ett par rookies i år vilket såklart är fantastiskt roligt! Två av dessa är Kevin Rickardsen och Felix Norén. Båda dessa herrar har redan nu börjat visa upp bra fart och det är tydligt att racinghornen redan börjat växa ut… Det lades inga fingrar emellan när dem duellerade!

Tuff kamp mellan Kevin i sin S60 och Felix i in blåa 850

Nu blickar vi framåt mot finalen som går av stapeln 2-4 oktober på Kinnekulle Ring. Följ oss i sociala medier och på hemsidan för mer information!

Falkenberg, premiär!

På grund av Covid-19 blev årets VolvoCupen-premiär framflyttad till sista helgen i juni då serien drog igång på ett varmt och mestadels soligt Falkenbergs Motorbana.

VolvoCupen var fjolårets totaltvåa Michael Haflidason tillbaka med sin Volvo 850. Michael vann dubbelt i premiären. Sanna Andréasson, Volvo 850, slutade som dubbeltvåa och Julia Eliasson, Volvo 850, slutade som dubbeltrea efter en hård kamp med Sanna igenom hela andra racet. Kevin Rikardsen gjorde sin första tävling i sin nybyggda Volvo S60 och slutade sexa i race 1 och fyra i race 2. Ett helt klart godkänt resultat som gav mersmak inför fortsättningen…

SSK-premiär i Falkenberg

Sanna och Julia i hård kamp om andraplatsen ända in på målsnöret i race 2

Nästa tävling går av stapeln på klassiska Raceweek och Kinnekulle Ring 24-26/7. Dessvärre förmodligen även den publikfritt under rådande pandemi.