Årsarkiv: 2021

racerapport Gelleråsen

En minst sagt spännande helg med tät racing och många fina omkörningar!
Lördagen började med att en mindre syndaflod drog in över banområdet och gav oss en blöt träning där Felix Norén var snabbast med marginal, även Benny Pettersson visade god fart i sin gula V70 på sin hemmabana.
Till kvalet sen så torkade det upp vilket resulterade i att tiderna successivt förbättrades hela passet igenom då ingen fått någon riktigt test i torra förhållanden. Kalle Rikardsen, som i år tagit klivet upp från Renault Junior Cup, drog det längsta strået och knep Pole Position i sin S60 före den hittintills oslagbara Sanna Andreasson med Kevin Rikardsen på en tredje följt av ytterligare en rookie Jonas Börjesson på en fin fjärde startruta.

RACE 1:
Kalle lyckades ta starten från Pole tätt följd av Sanna, de två hade en fin fajt länge men med en liten miss från Kalle så högg Sanna direkt och knep ledningen som hon sedan höll ända in i mål. Kevin körde hem tredjeplatsen rätt så bekvämt sedan Jonas Börjesson tyvärr fick bryta med soppastrul.
Roger Olsson som debuterade i helgen med en S60 från MPRE startade sist efter strul på lördagen men stod för racets uppkörning och gick i mål på en stark åttondeplats! Han hade ett par svettiga inbromsningar med lätt uppställ men det var nog inget som stressade honom som gammal rallyförare
Johan Karlen har börjat få bra snurr på sin S40 och hade en härlig batalj med Adam Olinson i båda racen där Johan gick vinnande båda gångerna.

RACE 2:
Bästa varvtid i race 1 bestämmer startordningen i race 2 där Sanna Andreasson nu hade Pole position följd av Kalle och Kevin Rikardsen, Felix Norén på fjärde och Julia Eliasson i femte startruta.
Starten blev riktigt tajt där Sanna och Kalle gick jämsides igenom de första kurvorna, Julia kom flygande ur startblocken och var uppe på en tredjeplats direkt. Upp mot Ejes kurva, som är den första riktigt hårda inbromsningen, så låg Sanna först tätt följd av Kalle och Julia. Kevin som ramlat ner på en fjärde försökte sig på att riktigt sen inbromsning som tyvärr inte höll och han fick ta ”alternativspåret” och ansluta längst bak i fältet. Han stod sedan för en riktigt fin uppkörning därifrån och slutade ändå tillslut på en sjätteplats. ”-Årets roligaste race” för att citera honom själv efteråt
Jonas Börjesson som nu startade sist var racets klättrare som tog sig ända upp och var med i den intensiva fajten om tredjeplatsen som stod mellan Felix Norén, Julia Eliasson och Jonas själv. Det var oerhört tajt i flera varv där Julia länge ledde före grabbarna men med en mindre upplåsning så lyckades Felix smita förbi. Julia nu med Jonas bakom satte sedan hårt tryck på Felix som dock stod pall och över mållinjen skiljde det endast fyra tiondelar de tre emellan!
Framme i täten försökte Kalle sätta press på Sanna de första varven men hon var för stark och lyckades tillslut skaka av sig Kalle och då förlänga sin segersvit och dessutom utöka sin ledning i serien ordentligt då tvåan Jan Johansson hade en något tuffare helg med två sjundeplatser.
Om tre veckor kör vi igen, då tillbaka på Kinnekulle Ring. Missa inte det!
Tills dess kan man underhålla sig med att se repriserna på helgens race på länken nedan,
VolvoCupen kör 1:17:50 in i sändningen samt 5:47:50.

https://youtu.be/Yfme8EeJ1sI

Premiären 2021

En varm och solig premiärhelg med dubbelseger för Sanna Andreasson

Till i år har vi introducerat nya däck med ökad livslängd och bättre ekonomi, allt för att kunna köra så kostnadseffektivt som möjligt.

Den som bemästrade dessa däck bäst vara Sanna Andreasson som tog både pole position och segern i båda racen med sig hem i bagaget. Kevin Rickardsen som byggt en ny S60 till fjolåret har nu fått bra snurr på grejerna och tog två finfina andraplatser i helgen.

Sanna på väg mot dubbelseger

Felix Norén som debuterade i VolvoCupen under 2020 har även han fått upp farten och tog sin första pallplats i serien i race 1 men fick ge vika i race 2 för Jan Johansson som visade att rutin och muskelminne övervinner ungdom och entusiasm :)

Pallen race 1 fr. v. Kevin Rickardsen, Sanna Andreasson, Felix Norén

Jan som i år gör efterlängtad comeback i en nybyggd S60 verkar redan från start ha fått god fart i maskineriet. Jan har kört det mesta som går att köra i VolvoCupen med Volvo 240, 940, 850 och nu alltså en S60 på CV:t. Det är nog inte många som kan matcha!

Jan med sin nybyggda S60

Nästa deltävling går av stapeln 19-20 juni på Falkenberg. Vi har redan 15 bilar anmälda och däribland ett par debutanter som ska bli spännande att följa!

Följ oss i sociala medier och på hemsidan för mer information.

Äntligen på banan igen!

I helgen hade vi äntligen årets första test där flera Volvocupare tog tillfället i akt att damma av både bil och förare. Vi såg både en del bekanta ansikten, ett par gamla som gjorde storstilad comeback och en del helt nya.
Nu ser vi framemot en premiär där vi äntligen får tävla igen som förhoppningsvis blir av 5-6 juni!
 SSK Testhelg på Kinnekulle Ring SSK Testhelg på Kinnekulle Ring SSK Testhelg på Kinnekulle Ring SSK Testhelg på Kinnekulle Ring SSK Testhelg på Kinnekulle Ring SSK Testhelg på Kinnekulle Ring SSK Testhelg på Kinnekulle Ring SSK Testhelg på Kinnekulle Ring SSK Testhelg på Kinnekulle Ring