månadsarkiv: augusti 2021

racerapport Gelleråsen

En minst sagt spännande helg med tät racing och många fina omkörningar!
Lördagen började med att en mindre syndaflod drog in över banområdet och gav oss en blöt träning där Felix Norén var snabbast med marginal, även Benny Pettersson visade god fart i sin gula V70 på sin hemmabana.
Till kvalet sen så torkade det upp vilket resulterade i att tiderna successivt förbättrades hela passet igenom då ingen fått någon riktigt test i torra förhållanden. Kalle Rikardsen, som i år tagit klivet upp från Renault Junior Cup, drog det längsta strået och knep Pole Position i sin S60 före den hittintills oslagbara Sanna Andreasson med Kevin Rikardsen på en tredje följt av ytterligare en rookie Jonas Börjesson på en fin fjärde startruta.

RACE 1:
Kalle lyckades ta starten från Pole tätt följd av Sanna, de två hade en fin fajt länge men med en liten miss från Kalle så högg Sanna direkt och knep ledningen som hon sedan höll ända in i mål. Kevin körde hem tredjeplatsen rätt så bekvämt sedan Jonas Börjesson tyvärr fick bryta med soppastrul.
Roger Olsson som debuterade i helgen med en S60 från MPRE startade sist efter strul på lördagen men stod för racets uppkörning och gick i mål på en stark åttondeplats! Han hade ett par svettiga inbromsningar med lätt uppställ men det var nog inget som stressade honom som gammal rallyförare
Johan Karlen har börjat få bra snurr på sin S40 och hade en härlig batalj med Adam Olinson i båda racen där Johan gick vinnande båda gångerna.

RACE 2:
Bästa varvtid i race 1 bestämmer startordningen i race 2 där Sanna Andreasson nu hade Pole position följd av Kalle och Kevin Rikardsen, Felix Norén på fjärde och Julia Eliasson i femte startruta.
Starten blev riktigt tajt där Sanna och Kalle gick jämsides igenom de första kurvorna, Julia kom flygande ur startblocken och var uppe på en tredjeplats direkt. Upp mot Ejes kurva, som är den första riktigt hårda inbromsningen, så låg Sanna först tätt följd av Kalle och Julia. Kevin som ramlat ner på en fjärde försökte sig på att riktigt sen inbromsning som tyvärr inte höll och han fick ta ”alternativspåret” och ansluta längst bak i fältet. Han stod sedan för en riktigt fin uppkörning därifrån och slutade ändå tillslut på en sjätteplats. ”-Årets roligaste race” för att citera honom själv efteråt
Jonas Börjesson som nu startade sist var racets klättrare som tog sig ända upp och var med i den intensiva fajten om tredjeplatsen som stod mellan Felix Norén, Julia Eliasson och Jonas själv. Det var oerhört tajt i flera varv där Julia länge ledde före grabbarna men med en mindre upplåsning så lyckades Felix smita förbi. Julia nu med Jonas bakom satte sedan hårt tryck på Felix som dock stod pall och över mållinjen skiljde det endast fyra tiondelar de tre emellan!
Framme i täten försökte Kalle sätta press på Sanna de första varven men hon var för stark och lyckades tillslut skaka av sig Kalle och då förlänga sin segersvit och dessutom utöka sin ledning i serien ordentligt då tvåan Jan Johansson hade en något tuffare helg med två sjundeplatser.
Om tre veckor kör vi igen, då tillbaka på Kinnekulle Ring. Missa inte det!
Tills dess kan man underhålla sig med att se repriserna på helgens race på länken nedan,
VolvoCupen kör 1:17:50 in i sändningen samt 5:47:50.

https://youtu.be/Yfme8EeJ1sI