VolvoCupen har ordet – januari 2014

Sommaren 2013 var en fantastisk sommar som bjöd på spännande racing med täta byten på prispallen. Men det var också en tid när det kom fram många, friska och spännande idéer om hur VOC Racing skulle kunna utvecklas och öka intresset för klassen.

När säsongen började lida mot sitt slut, bestämdes att SSK skulle kalla till ett möte för alla som var intresserade av klassen och dess utveckling. Detta möte ägde rum den 23 november och intresset var stort – över 20 personer ville vara med och diskutera och dra sitt strå till stacken. Allt för att göra VOC Racing till den mest intressanta klassen om man vill få ut max av varje satsad krona.

VOC Racing förresten – vem utanför de närmast sörjande visste vad det var?

På mötet bestämdes att en styrelse skulle tillsättas för att skapa en plan och se till att denna genomfördes med ordning och reda som ledord och att den leder till en utveckling av klassen till gagn för både de tävlande och SSK. Båda är ju beroende av varandra.

Styrelsens beslöt att prioritera kvalitetsförbättringar när det gäller reglementen, besiktningar och efterkontroller, men också sponsorarbete och PR och den fick följande sammansättning:

Ordförande (delat) Håkan Malmborg
Jan Johansson
Tekniskt reglemente Mikael Pettersson
IT Anders Rhåhult
Sponsor Mats Gille, 0733 60 12 23
PR Magnus Krokström
Stefan Larsson

Med stor entusiasm tog sig alla an sina nya arbetsuppgifter för att ha något att jobba vidare med inför det första mötet i mellandagarna. Mycket var gjort och ännu mer planerades att bli gjort. Inte minst skulle ett möte bokas med SSK för att presentera våra tankar och idéer, men också lyssna på vad de hade för planering och tankar kring kommande säsong i allmänhet och klassen i synnerhet. Mötet var mycket positivt och vi känner att klassen och SSK har en bred samsyn, vilket bådar gott inför den säsong som bara ligger några få månader bort.

Så här långt har nu det viktiga sponsorarbetet startat och Mats Gille jobbar intensivt med detta. Magnus Kroken Krokström och Stefan Larsson har lagt in högsta växeln när det gäller att ta fram trycksaker och digitala presentationer som vi kan använda i alla situationer där vi möter någon som vill prova på klassen eller kanske rent av en blivande sponsor.

Janne Johansson har som tidigare meddelats tagit tre olika tävlingsbilar från säsongen 2013 till Trollspeed för att köra dom på rullande landsväg med syfte att skapa så lika förutsättningar som möjligt. Protokollet finns tillgängligt för alla som vill se.

Vi har föreslagit en del justeringar i reglementet vilket vi skickat till SSK. Eric Emanuelsson håller som bäst på att finjustera det sista ihop med Mikael Lången Pettersson. Reglementet kommer inom kort och presenteras här på hemsidan liksom på SSK:s hemsida. Länken hittar du här intill.

Mikael, Janne och Håkan Malmborg har reviderat protokollen för besiktning av bilarna så att fler och vassare efterkontroller kan göras. Dessutom jobbar de med att skapa en handfast handlingsplan för samtliga rutiner som skall föreslås gälla när det handlar om kontroller av tävlingsbilarna före, under och efter varje tävling.

Och sist men inte minst – vår hemsida sköts professionellt av Anders Rhåhult som jobbar febrilt med att göra alla olika viljor till lags. Heder åt Anders!

Avslutningsvis pratade vi i början om VOC Racing och frågade om någon utanför de tävlande vet vad VOC Racing står för. Vi tror inte att detta är särskilt känt för många – allra minst våra tilltänkta sponsorer – så därför har klassen från och med nu det självklara namnet – VolvoCupen!

Vår fräcka logotype ser du överst på sidan och vi hälsar dig också välkommen till vår Facebooksida med samma namn.

Nu kör vi på och vi lovar återkomma med massvis av ny och spännande information så fort som möjligt. Lägg volvocupen.se till dina favoriter så missar du inget!