VolvoCupen har ordet – februari

RACINGVÄNNER!

I vårt förra inlägg lovade vi massor med information om VolvoCupen – den nya utmanaren i Racingsverige. Sedan blev det lite tyst och det kan ju verka totalt motsägelsefullt. Men ni skall bara veta att vi i föreningen verkligen har jobbat hårt och målmedvetet med tusen saker för att göra säsongen som närmar sig till den bästa Volvosäsongen någonsin!

Så vad är det då som hänt sedan sist?

Stockholms Sportvagnsklubb – SSK – som på ett fantastiskt sätt organiserar den serie vi tävlar i, har haft ett avstämningsmöte och för VolvoCupens del handlade detta mest om att diskutera en eventuell justering av reglementet. Det som stod överst var en ev. viktjustering uppåt av S40-bilarna efter modellens resultat under säsongen. Mötet kom fram till att lämna frågan för utvärdering under kommande säsong och då i första hand under den första testhelgen innan allt drar igång på riktigt. För dig som redan tävlar i VolvoCupen vill vi understryka betydelsen av att din bil har rätt och reglementsriktig vikt vid alla tillfällen den vistas på banan. Inget nytt egentligen, men vi strävar efter så rättvisa tävlingar som möjligt och därför är det extra viktigt att alla sköter detta på ett korrekt sätt.

Visar det sig sedan att en justering behöver göras, kommer detta att ske under den första eller andra tävlingen i år.

Årets premiärtävling körs precis som förra året på Gelleråsen i Karlskoga.  Vi vill väldigt gärna erbjuda en testdag innan premiären och därför skulle vi vilja ha din synpunkt. Visar det sig att det finns ett seriöst intresse, kommer vi att undersöka möjligheten och prislappen och återkomma i tid. Din uppgift blir nu att höra av dig till Håkan Malmborg eller Janne Johansson och meddela ditt eventuella intresse. Ju snabbare desto bättre såklart!

Adresserna är: hakan.malmborg@habonet.net eller jan.johansson@swedegas.se

Vi vill också flagga för SSK:s officiella testhelg den 12-13 april. Om man tittar ut verkar det kanske avlägset, men det är ju bara ca 50 dagar kvar innan det drar igång igen – härligt! Om du aldrig har tävlat tidigare och känner att du gärna vill mäta dig mot de andra glada killarna och tjejerna i alla åldrar, så kan du enkelt ordna din alldeles egna tävlingslicens under helgen. Gå in på SSK:s hemsida sskserien.se och läs mer.

Funderar du på att köpa en egen bil att tävla med, så kollar du in under ”Till Salu” här på hemsidan.

Det var allt för denna gång! Men vi lovar att komma tillbaka inom någon vecka för att släppa en otroligt glädjande nyhet som kommer att ge extra trovärdighet åt vårt mantra – ”Maximal racing – Minimal kostnad”!   Säsongen kommer som vi sa i början att bli den bästa säsongen någonsin, så häng på om du vill finnas med i en av de bästa klasserna i landet!

Ordförande (delat) Håkan Malmborg
Jan Johansson
Tekniskt reglemente Mikael Pettersson
IT Anders Rhåhult
Sponsor Mats Gille, 0733 60 12 23
PR Magnus Krokström
Stefan Larsson