FULL FART MOT PREMIÄR – MYCKET PÅ G!

Anton Eliasson på Kinnekulle Ring - testhelgen i april.

Anton Eliasson i full fart! Ny förare i klassen och bilen ställs ut på Custom Motor Show på Elmia i påskhelgen.

Precis som i det förra inlägget, har Föreningen jobbat på så att skjortorna stått i vinkel. Nu närmar sig den stora premiären med stormsteg och så här vill en av våra två ordföranden – Håkan – sammanfatta läget i VolvoCupen:

– Just nu är alla i slutfasen med att skapa så bra förutsättningar som det någonsin går för alla som vill köra i VolvoCupen, säger Håkan. – Vi jobbar på många fronter samtidigt och här är det allra viktigaste just nu:

Sponsorer: Mats Gille tillsammans med PR-gänget har slitit med att skaffa sponsorer med en långsiktig inriktning. På testhelgen informerades om placeringen av våra klassponsorers dekaler och det har också gått ut ett mail för att göra det ännu tydligare. Föreningen ber er respektera detta och i huvudsak kommer dekalerna att vara placerade på framskärmarna.

Hemsidan: Har hittat sin form och fylls på med allt mer information. Detta är navet kring vilket allt skall snurra och det är där den officiella informationen från Föreningen publiceras!

Förare 2014: Det rullar på med att fylla sidan med information om förare inför säsongen, men nu är det 19 möjliga förare på startlinjen! Inte många klasser i Sverige som kan ståta med det innan säsongen! Det känns kanon, men vi har plats för fler! Stöt gärna på de som ni vet har bilar och kanske vill köra. 2014-tåget går nu!

Presentationsmaterial: Magnus och Stefan har tagit fram presentationsmaterial som alla gärna får ta del av för att skapa ett ännu större intresse kring klassen. Kanske kan du använda det i dina egna sponsorkontakter att visa hur spännande klassen är! Det finns både digitalt och i tryckt form. Ring, maila eller prata med Magnus när ni ses på banan!

Tekniska kontroller: Lången och Janne har lagt ner mycket kraft på att skapa ett riktigt bra system för tekniska kontroller. Det kommer att märkas en stor skillnad mot tidigare och det tror vi är en förutsättning för rättvisa tävlingar och ett trovärdigt reglemente. Mer information kommer innan premiären!

SSKs Årsmöte: Föreningen hade nöjet att på SSKs Årsmöte presentera VolvoCupens upplägg inför säsongen och vi möttes av glädjande och uppskattande applåder. Både SSK, publik och alla som kör i VolvoCupens kommer att märka stora skillnader mot tidigare!

Elmiamässan Custom Motor Show 18-21 april: Här har vi fått fin hjälp av SSK med att ha en ordentlig monter som bemannas enligt schema. Anton Eliasson kommer dit med sin fina 850. Vi kommer att visa vad klassen står för och vi har gott om presentationsmaterial att dela ut. Fortfarande har vi behov av förare/personal under delar av helgen. Kontakta Håkan om du kan vara där!

Premiären 2-3 maj (fredag/lördag) på Gelleråsen: Här önskar vi en gemensam depåuppställning och vi hoppas kunna uppträda som en tydlig och enhetlig grupp. Genom goda förberedelser under testhelgen borde detta ha förutsättningar att fungera smidigt. Vi i Föreningen vill verkligen redan nu önska alla Lycka Till och vi hoppas på spännande, tuffa men rena race!

Kläder: Vi har genom vår klassponsor Textstar fått fram gemensamma klasskläder! Varje förare kommer att få en uppsättning utan kostnad och alla övriga kommer att få möjlighet att köpa samma kläder till en rimlig peng. Föreningen vill uppmana alla att köpa extra uppsättningar (broderad jacka och Pikétröja) så att vi dels stöttar en generös sponsor, men också uppträder som en enhetlig grupp

Regelförändringar: Här arbetar vi på en del spännande förslag för att utveckla cupens förare och lyfta intresset kring klassen ytterligare. Information om detta gavs på testhelgen, men även ni som inte var där kommer snart att få alla nödvändig information. Men VolvoCupens mål är dels att utbilda förare som vill vidare i sin karriär, men också kunna ta hand om förare som varit högre upp i klasserna och då måste vi kunna erbjuda racing på ett lite mer utmanande sätt. Vi ser verkligen fram emot mer spännande racing än tidigare!

Slutligen vill alla vi som arbetar för er och för klassens bästa vädja till alla tävlande att ställa upp på varandra, på SSK och på Föreningens önskemål. Vi förstår att man kanske själv planerat att använda någon yta på bilen som nu viks åt en klassponsor, men med lite god vilja går det säkert att hitta en alternativ lösning som kan accepteras av din sponsor. Värdet av våra sponsorer är enormt, men bygger på att vi gemensamt ställer upp på varandra.

Nu hoppas vi på sol och värme till Den Stora Premiären! Väl mött då och har du några frågor så tveka inte att kontakta vem som helst i Föreningen, avslutar Håkan

Hitta oss också på www.facebook.com/volvocupen