VOLVOCUPEN PÅ BILSPORTMÄSSA UNDER PÅSKHELGEN!

Bilsport Performance & Custom Motor Show är en bred motormässa där det inte bara visas bilar, motorcyklar och tillbehör utan också bjuds på underhållning, tävlingar och spektakulära utomhusshower.

År 1971 arrangerades den första bilutställningen på Elmia i Jönköping och sedan 1976 har den årligen ägt rum under påskhelgen.

Det kom nästan 70 000 besökare och givetvis var VolvoCupen där – fattas bara annat!

Ett deltagande på en mässa kräver massvis av förberedelser och vi hade som tur var några eldsjälar som lade ner mycket tid och kraft i detta. En var Håkan Malmborg som var Mässgeneral för VolvoCupens räkning och en annan var Anton Eliasson. Flera andra gjorde stora insatser, men vi tar en pratstund med Anton som gör debut i VolvoCupen efter ett fint år i Renault Junior förra säsongen. Han var på mässan tillsammans med sin fina 850 #33.

Berätta lite om montern!
Elmia_2014_Anton_EliassonVi hade ju fått support av SSK med monter och det var perfekt. Det var lite halvkaotiskt i början när vi kom dit, men pappa och jag satte upp allt vi hade med oss och vi blev riktigt nöjda faktiskt. Vi hade ganska mycket material med oss och det var nog tur för det gick åt en hel del! Först och främst hade vi vår nya VolvoCups-folder som vi delade ut massor av och givetvis gick även våra dekaler åt som smör i solsken. Det var skitkul för man kunde vara aktiv hela tiden och om inte annat kunde man alltid dela ut material. Fick jag önska något skulle det ha varit ett golv till montern och en större skärm där vi kunde visa filmer. Men nu vet vi det, så det är bara att alla kör igång sina in-cams så att vi har massvis med filmer till nästa år!

Hade ni många besökare?
Ja, vi hade massvis med besökare och jag vet ärligt talat inte hur många det kan ha varit. Men intresset för oss var stort och bl a var det flera som ville byta från rally till VolvoCupen eftersom man uppfattade klassen som mera prisvärd än rally. Rätt eller fel, men vi har i alla fall fått ut vårt budskap om Maximal Racing – Minimal kostnad verkar det som! Jag tror faktiskt att vi skulle kunna få 4-5 nya förare genom vårt deltagande på mässan. Kanske optimistiskt, men det kändes så i alla fall!

– Jag kan bara å VolvoCupens vägnar tacka alla som lagt ner kraft, tid, energi och egna resurser på mässan i Påskhelgen. Det är oerhört viktigt att vi är på tårna ordentligt och tar alla tillfällen till att synas och visa vår fina produkt, våra konkurrenskraftiga bilar och våra fina förare, summerar Håkan Malmborg.

Nu riktar vi våra blickar mot Premiären på Gelleråsen den 2-3 maj! VolvoCupens förening önskar er alla ett stort Lycka Till!

Vi finns på FaceBook också :-) Gå in och gilla, dela, fråga eller tyck till!