MÅ BÄSTE FÖRARE VINNA!

VolvoCupen

Foto: racefoto.se

I skrivande stund pågår nedräkningen på SSKs hemsida och dagar, timmar, minuter och sekunder rullar fram på sidan för att bara försvinna. Tre dagar blir två. Två dagar blir en. En dag blir till timmar som leder mot det vi alla väntat på och förberett oss på sedan finalen på Mantorp Park i oktober förra året – Premiären den 2-3 maj på Gelleråsen!

Kvällen innan en premiär är alltid lite speciell. Har vi förberett oss så bra vi kan? Har vi hittat något litet knep som kan ge oss en fördel? Kommer det några nya förare som vi inte har riktig koll på och som kan överraska? Känner vi igen de som redan kommit och framförallt – vilka är det som slagit upp sitt tält där vi brukar stå? Skall jag heja på honom – tänk om han inte känner igen mig? Pinsamt…

Det går ändå lätt att hitta en plats och nu gäller det att lasta av bilen utan att göra bort sig och dra bilen i backen det första man gör. Väl på plats i tältet är det kanske läge att öppna huven som alla andra gjort fast man vet att det är meningslöst. Den har ju varit uppe så många gånger sen sist och en gång till gör varken till eller från. Men – låt den vara öppen, det kanske ser proffsigt ut. Strunt samma.

Se där – Lången (besiktningsman) på ingång. Jag borde ha anmält mig. Ser han inte lite bister ut idag? Hade jag inte ett litet hål i handskarna eller var det de förra? Vagnboken? Var f-n är vagnboken?? Skönt, där var den, i handskfacket som alltid. Måste komma ihåg det! Va? Blinkar det inte? Måste det blinka? Jaha, men kan du komma tillbaka?

Jag gillar inte kalla makaroner, det är inte alls som hemma. Men det nu är det bara några grader varmt utomhus och allt kallnar fort. Utom någons öl som råkade stå jämte gasolbrännaren. Mycket tjöt om gamla tider även om de flesta gått och lagt sig för länge sedan. Men nu är det god natt. Så jäkla mörkt det är!

Blinkersen funkar igen, var nog bara nåt glapp. Eller nåt. Vem vet? Träning om en timma och jag är ju redan klar. Borde gå på muggen kanske? Nej, jag satsar på att få en bra plats i line-upen till träningen fast det är helt meningslöst – egentligen. Hur ser tidsschemat ut? Träning nu och sedan kval. Race imorgon, men jag är redan nervös så jag måste fokusera på det som ligger framför mig nu. Fasen vad han var snabb! Och hon har tagit ett ordentligt kliv framåt och jag som fick bryta för att vi inte hade riktig koll på drivaxeln. Måste gå bättre nästa träning om 55 minuter, bara vi hinner fixa den!

I morgon är det tävling äntligen. Jag tror jag vinner. Eller i alla fall kommer jag på pallen. Eller jag skall i alla fall slå…

Allt är med andra ord precis som vanligt och som vid alla andra tävlingar alla andra år. Inget nytt egentligen annat än att det återigen är dags för det vi alla ser så mycket fram emot – årets Racingpremiär! Må bäste förare vinna!

Följ VolvoCupen på Facebook www.facebook.com/volvocupen och följ tävlingarna på www.sskserien.se