BÄSTA UNDERHÅLLNINGEN – VOLVOCUPEN I FALKENBERG!

 

VolvoCupen körde sin tredje racehelg på Falkenberg Motorbana den 14/6. De första racen i år har bjudit på innovativa och utvecklande grepp som omvänd startordning och både rullande och stående starter. Resultatet har inte låtit vänta på sig, det har givit sveriges bästa racing! Nu var det dags för nästa förbättring, en s.k. shoot out på kvalet. Daniel Malmborg Volvo 850, hanterade både kval och race på bästa sätt. Förutom att han tog sin första seger någonsin i VolvoCupen var han också helgens bästa poängplockare och gick upp på andra plats totalt i serien!

20140614-_ILD2272

Janne Johansson 940, Daniel Malmborg 850 och August Krokström 855. Race 2 på Falkenberg.

En samarbetspartner nappade på idén om extra krydda i kvalet och så föddes Fini Shoot Out. _DSC5993De fem snabbaste förarna från ordinarie kval fick ladda om och ge sig ut på ett enda flygande varv för att få sin placering i topp fem. Adrenalin, stress, fokus och rätt inställningar på bilen var det som fällde avgörandet.

I det första historiska Fini Shoot Out tog August Krokström Volvo 855 en övertygande seger och knep Pole Position, startruta ett. Erik Halvorsen S40 blev tvåa. Trea blev Janne Johansson 940. Fyran, Daniel Malmborg 850, kommenterade den adrenalinpumpande Shoot Outen med ett stort leende som bekräftade att det varit nervkittlande. Femma var Oscar Hillström S40.

Race 1 drog iväg från sin stående start och racet blev disciplinerat. Det var några omkörningar, men när förarna startar i snabbhetsordning tenderar det att dra ut fältet. August Krokström var omutlig och vann ohotad före Erik Halvorsen och Jan Johansson.

Race 2, som startar med omvänd startordning, har hittills varit VolvoCupens bästa underhållning. Idag startade snabbaste från Race 1 på 6:e och 5:e startposition, och 6:an från race 1 startade i Pole Position. Oscar Hillström var det som anförde fältet denna gång.

Prispall R2

Starten sågen en del omkastningar och några lättare sammanstötningar men snart var jakterna ett faktum. August Krokström var snabb och tog sig upp till 3:e plats. Oscar Hillström bröt med tekniska problem och Anton Eliasson 850 gick till spets! Anton försökte hålla undan, men fick efter några varv se sig omkörd av en inspirerad Daniel Malmborg. Samtidigt som det skedde satsade August lite för optimistiskt på ett innerspår där banans utformning gör att det bara blir smalare och smalare. Med 2 hjul på gräset kunde han inte få stopp utan fortsatte förbi banan, ut i en sandfålla. August tvingades uppsöka depån med punktering, men de andra fortsatteracet. Bakifrån kom Janne Johanson smygande och han lyckades ta sig förbi Anton, upp till en andraplats. Ställningen i mål var etta Daniel Malmborg med sitt livs första seger, Janne Johansson tvåa efter en bra uppkörning och trea Anton Eliasson som även han stod för sitt livs bästa resultat i VolvoCupen. Bra prestationer av alla tre, och ännu ett underhållande race i VolvoCupen!

En sak värd att nämna är Oscar Hillström och teamets bedrift. Oscar totalkraschade sin S40 förra tävlingen. De byggde en helt ny bil på de tre veckorna från föregående race. Att de gjorde allt för att komma till start förtjänar medalj! All heder och respekt till Hillströms. Där är ingenting omöjligt!

/VolvoCupen