GÄSTKRÖNIKA REGERANDE MÄSTAREN

Hälften klart – men hälften kvar!

Tjena!  Mackan här, som är ombedd att skriva några ord. Även om jag inte är ute på alla tävlingar längre måste jag säga att det är jäkligt kul att följa VolvoCupen. Den har fått ett sjukt lyft jämfört med tidigare år och nu passar den ju så väldigt många fler än vad den kanske har gjort tidigare. Dels är det en utbildningsklass för de förare som vill gå vidare (och vem vill inte det?) och dels passar den kanonfint in för de förare – som till slut jag själv – insett att livet inte bara måste bestå av racing. Jag tänker förstås på de nyheter som införts till i år med omvänd startordning, stillastående start och inte minst en häftig Shoot out! Här finns nåt för alla och det vet jag kommer att ge en extra boost till klassen.

Hur ser det ut så här långt i VolvoCupen? Tänker man tillbaka på den förra säsongen kan jag bara säga att det mycket väl kan bli så att ingenting – absolut ingenting – är klart förrän den rutiga faller på Mantorp i höst. I fjol vann jag de fyra första racen, kvalade först, satte varvrekord och allt det där, för att sedan inte kliva högst upp en enda gång till förrän det var dags för final. Så Lillkroken (August Krokström) skall inte känna sig alltför säker, för nu har Janne Johansson hittat både pedalen och motivationen igen och Daniel Malmborg har fått ett självförtroende som är starkare än någonsin.  Och kolla lite bakåt så hittar ni Anton Eliasson i en vit 850 med en formkurva som en rymdraket. Och som grädde på moset finns alltid den revanschsugne norrmannen Erik Halvorsen som inte lägger fingrarna emellan när han har slagläge – som nu! Och glöm inte Oscar Hillström, han är snabb när grejorna håller, så låt oss hoppas på det resten av säsongen! Plus alla andra som gärna vill ha ett ord med i laget och det skulle också vara jäkligt kul att se min fjolårsbil göra bra ifrån sig på finalen. Så håll i hatten/hjälmen Lillkroken!

SSK & SPVM-final Mantorp Park

Finalen ja, om den blir som förra året kan vad som helst hända och det kommer det antagligen också att göra för det är ju FINAL!  Jimpa och jag växlade plats i kvalet och jag hade turen att sätta mitt snabbaste kvalvarv i slutet av kvalet när Jimpa istället blev avflaggad för att tiden var ute. De ynka fyra hundra-delarna jag hade tillgodo på Jimpa gav mig en pole position som sedan gav mig en seger i VolvoCupen och ett SSK-mästerskap. Med det vill jag bara säga att marginalerna är så otroligt små, att det gäller att hålla plattan nere och lite till ända till målflaggan i september!

Lycka till alla VolvoCupare! Och du – det finns alltid något mer du kan göra med din bil, om du så bara tejpar motorhuven…

Racehälsningar

Marcus ”Mackan #1″ Larsson

=>  Följ VolvoCupen på Facebook.