VOLVOCUPEN UNDERHÖLL PÅ RACEWEEK

 

Vilken helg och vilka prestationer – i 28 graders värme, i skuggan! SSK:s hemmabana var platsen och det var långt mer än 100 startande i många intressanta klasser. VolvoCupen körde sin fjärde racehelg 2014.

Som vanligt var det i VolvoCupen det hände. Det började med den nervkittlande Fini Shootout på kvalet. Där briljerade August Krokström 855 med en kraftansträngning som med stor marginal gav Pole Position, bästa startplatsen, till Race 1. Shootouten såg också ett nytt namn i topp. Edvin Hellsten 850  fick till ett kanonvarv och knep andraplatsen. ”All time high” för honom och stärkt självförtroende! Trea var Jan Johansson 940, fyra Erik Halvorsen S40 och femma Daniel Malmborg 850.

4I2B4284_600

I Race 1 gjorde August processen kort med konkurrenterna efter en bra start och ett felfritt race. Han vann klart med Erik Halvorsen S40 på en lika klar andraplats. Tredje plats knep Jan Johansson 940 före fyran Daniel Malmborg 850.
4I2B5554_600
IMG_4952_600Till Race 2 startar man i ordning som man placerade sig i Race 1, med undantag för de första 8 som man vänder på. Allt för att skapa underhållande race och ge förarna utmaning och utbildning. Då blev det Emil R Karlsson 850 som startade i Pole Position, med Anton Eliasson 850 jämte sig (se bilden ovan). I andra led startade Jimmy Andreasson 850 som också han gjorde ”all time high” då han ganska omgående körde om de två i första startled och ohotad kunde ta sitt livs första seger i VolvoCupen. Han blev också helgens näst bästa poängplockare och avancerade flera platser i den totala tabellen. Tvåa i racet blev stabile Daniel Malmborg och Jan Johansson knep ytterligare en tredjeplats efter intensiv uppvaktning av August Krokström.

Inte nog med detta, helgen såg flera positiva prestationer. Ulf Borgström som kom in i årets serie så sent som förra tävlingen satte personbästa (varvtid) i Race 1 med över en sekund. Det följde han upp med att sänka ytterligare en halv sekund i Race 2. Fortsätter han så, så kommer han att vinna finalen!

Det var många positiva reaktioner från publiken på plats. VolvoCupen är helt klart bland det bästa som finns i svensk racing idag!

/VolvoCupen