TRE RACE KVAR

Det drar ihop sig – tre race kvar i häftiga VolvoCupen 2014!

I skrivande stund är det bara 10 dagar kvar (race 23/8) till två av tre avslutande race i VolvoCupen och redan nu börjar man få puls inför det som väntar! Tro inte för en sekund att någonting är avgjort, för det är hela 300 poäng kvar att köra om och just poängskalan är en av flera pulshöjande ingredienser i VolvoCupen som vi infört i år. Allt för att behålla spänningen ända fram till säsongens svängande svartvitrutiga målflagg.Raceweek på Kinnekulle Ring

Så här långt har VolvoCupen varit en lysande fyr i den trista racingdimma som råder i Sverige idag med fem nyrekryterade förare och ett stabilt antal anmälda förare med ca 20 st. VolvoCupen har också lyckats knyta ett antal spännande klassponsorer till sig och de ser du rullande här till höger. Framgångsingredienserna tror vi har varit öppenhet och delaktighet där team och tävlande har fått komma till tals. Vidare spännande, nya och utmanande regler som inte bara är till för att tillfredsställa ett sviktande publikantal. Sist men inte minst tydlighet och enkelhet där alla från SSK till förare, mekaniker, publik, sponsorer och media vet vad som gäller ett antal år framåt. Det gör att man kan planera sin budget och verksamhet utifrån detta.

Men nu tittar vi framåt mot de avslutande racen! Det återstår som sagt hela 300 poäng att fördela bland alla förare (100 poäng för seger) och åtminstone de i Top 5 har en teoretisk chans att stå som slutsegrare (även om det i ärlighetens namn kanske mer är teori än praktik för några av dessa). Vi är fullständigt övertygade om att samtliga inblandade i tätstriden har räknat och kalkylerat på otaliga scenarion och att den egna positionen är solklar inför de återstående heta asfaltsbataljerna. Från Cupledningens sida hoppas vi givetvis på hårda men ärliga race som i en förlängning skickar svallvågor ut i hela racingsverige! Därigenom skapar vi ännu bättre förutsättningar för klassen nästa år och de år som följer.

Det är lite tidigt att redan nu spekulera om nästa säsong, men vi både tror och hoppas på att klassen kommer att växa ytterligare. Har ni dessutom några tankar eller idéer som kan bidra till detta, så tveka inte att kontakta den som råkar stå närmast i depån – svårare än så är det inte i VolvoCupen och så skall det vara!

Nu önskar vi alla förare med sina team och anhöriga en riktigt rolig och spännande avslutning på säsongen! Må bäste förare till slut stå högst upp på pallen, men ge honom (för det blir en han) en riktig match ända in i kaklet!  Go, go, go!!

/VolvoCupen

Följ VolvoCupen på Facebook www.facebook.com/volvocupen och följ tävlingarna på www.sskserien.se