10 – 9 – 8 – 7 – …

 

Likt inför en Lift Off från Kennedy Space Center, pågår nedräkningen obarmhärtigt för de av er som ännu inte har riktigt full koll på grejorna. Snart finns det ingen återvändo och på fredag 1/5  packar de flesta upp sin racepackning för första gången i skarpt läge. Några har säkert redan börjat packa ner inför avfärden och vandrar oroligt mellan garage och TV:s väderleksrapporter…

I VolvoCupsledningen känns det som att det mesta är på banan. MotorMagasinet har redan en annonsbanner ute och en annons kommer dessutom i tidningen inför helgen. Vår kompressor-sponsor FINI finns med även i år och goda prestationer belönas (som vanligt) med en kvalitets-kompressor! Alla goda samarbetspartners finns med även i år och vi kan glädja oss åt insatser från Fini, Textstar, Inform, Sporthyra, Emko, Panasonic, Bilsport och MotorMagasinet. De är guld värda!

Vi gläder oss också att det fina samarbetet med SSK på alla nivåer, från funktionärer till Styrelse. SSK har en positiv grundinställning till VolvoCupen och supportar oss i de flesta av våra idéer och tankar så länge de är praktiskt och rättvist genomförbara.

Vem tar hem spelet i år? De senaste tre-fyra årens Champions finns inte på startlinjen och fältet är mer öppet än någonsin tidigare. Kommer Daniel Malmborg (2:a 2014) att fylla luckan eller kommer den flygande norrmannen Erik Halvorsen (3:a) äntligen att belönas för lång och trogen tjänst? (Det ryktas att han var snabb på testhelgen. Är 2015 Eriks år?) Kommer nestorn Janne Johansson (4:a) att få kliva ännu högre på prispallen innan han får sin förtjänstmedalj? Eller kommer Jimmy Andreassons (7:a) trend, med vinster sent på säsongen, att hålla i sig länge nog för att kunna ruska om i täten? Magnus ”Mager” Hasselström har säkert fått upp ångan ännu mer i år och om Oscar Hillströms otur inte håller i sig så vet vi ju att han är illersnabb. Förra årets Rookie Anton Eliasson kommer inte att nöja sig med någon femteplats i år och var har vi Hellstenarna, Oscar och Edvin? Vad tänker sig Roger Wikström att göra? Och klanen Torle – blir det tre bilar från Skåne? Kommer Amanda att breaka på riktigt? Och våra nykomlingar – var har vi dom…? En sitter i 855:an som vann serien förra året. Fredrik Wiborg är inte med i VolvoCupen bara för att delta, det är säkert :-)

Från vår sida vill vi önska alla tävlande en riktigt härlig, fair och spännande racingsäsong! Full fart och schyssta tag på banan uppskattas av alla – inte minst publiken.

Nu riktar vi blickarna mot Mantorp Park och premiären i 2015 års VolvoCup. Må bäste Driver vinna!

VolvoCupen

Följ oss gärna på Facebook www.facebook.com/volvocupen

Motor-Mag web115 468x120 72