WIBORG VINNARE I VOLVOCUPEN PÅ SSK RACEWEEK

Rookien Fredrik Wiborg (Göteborg) 855 tog sin första racevinst i VolvoCupens heat 2 efter en uppkörning från sjätte startrutan! Innan dess hade han hunnit med en tredjeplats i heat 1 så han blev även bäste poängplockare totalt och knappade in på serieledaren Erik Halvorsen S40.

Fredrik Wiborg (mitten) tog sin första vinst, Stian Theodorsen (höger) tog sin första pallplats. Anton Eliasson gjorde årsbästa!VolvoCupen gav än en gång publiken valuta för pengarna i form av spännande heat med många omkörningar och olika förare på framskjutna placeringar. Vädret hade viss betydelse och den omvända startordningen för de 8 främsta från heat 1 spelade också in, men underhållande var det! Serieledaren Erik Halvorsen vann första heatet och var 6:a i andra. Anton Eliasson 850 gjorde sin bästa tävling för året med en 2:a och 6:e plats! Serietrean Jimmy Andreasson 850 var 2:a i första och 7:a i andra heatet. En nykomling på prispallen var nye norrmannen Stian Theodorsen S40! (Från vänster till höger: Anton, Fredrik och Stian.)

Några andra som passade på att visa framfötterna, och troligen blir att räkna med framöver, är Pernilla Nyström 850 och Daniel Raatikainen 850, båda rookies! De startade från de två sista startrutorna i heat 2, ruta 17 och 18. Pernilla körde in på 8:e och Daniel på 12:e, men då hann han med en tur ut i gräset för att undvika en kollision med en konkurrent. Annars hade det blivit topp 10 även för honom.

PallenVolvoR1Under kvalets första del tog Jimmy Andreasson kommandot, men när det drog ihop sig till Fini Shootout var det Erik Halvorsen som lyckades bäst. Fini Shootout är andra delen på kvalet, där de fem snabbaste gör upp om de slutliga platserna via ett enda fullfartsvarv! Det vill verkligen till att ha ordning på både bil och sig själv för att lyckas! Dessa båda herrar belade också platserna 1 och 2 i heat 1. (Jimmy till vänster.)

Raceweek på Kinnekulle. To-Fr fint väder. Lö-Sö mest regn.Då vädret var lynnigt var det tyvärr en del avåkningar och oavsiktliga plåtskador. Några av förarna tycker nog att det var bra att de satt i en trygg Volvo! (På bilden är det Edvin Hellsten som får sig en vådlig resa när bakänden släpper i race 2. Han var 4:a i race 1 och ville gärna upprepa den fina placeringen!)

 

Nästa race är åter på Kinnekulle Ring. Den 22:a augusti är det dags igen. Kom och se :-)

/VolvoCupen