KINNEKULLE RING – 22/8

VolvoCupen körde sin femte racehelg på Kinnekulle Ring i svenskt högsommarväder! Ju närmare slutet på säsongen man kommer, desto viktigare är det att inte göra misstag. Rutinerade Erik Halvorsen i S40 körde klokt och tog väl vara på sina chanser. Han säkrade totalsegern i VolvoCupen genom att köra till sig en femteplats  och en seger.

VolvoCupen_segrare_Erik_Halvorsen_SSK_150822_B

I Race 1 stod huvudfighten mellan Jimmy Andreasson 850 och Fredrik Wiborg 855. De hade inför helgen platserna 3 och 2 i resultattabellen och båda satsade för allt vad tygen höll. Jimmy vann racet före Fredrik och knappade in några poäng! Trea i racet var Edvin Hellsten 850 som också kör för avancemang!

VolvoCupen_prispall_race1_SSK_150822_B

Från vänster: Fredrik Wiborg 2:a, Jimmy Andreasson 1:a, Edvin Hellsten 3:a.

Race 2 bjöd på helgens bästa racing oavsett klass! FörfarandVolvoCupen_innerplan_SSK_150822et med omvänd start för de 7 främsta kombinerat med förarnas disciplin och körskicklighet gav ett race med spännande fighter i hela fältet! Både förare och publik stortrivdes!

Jimmy Andreasson hade en fantastisk helg och stod för en fin uppkörning. Han startade 7:a och nådde nästan enda fram. Den ende som orkade stå emot var Erik Halvorsen som vann racet och säkrade segern i VolvoCupen. Trea i racet var Anton Eliasson 850. Han gjorde sin bästa körning för helgen och höll länge för trycket från Erik och Jimmy :-) Pallplatserna kommer tätare och tätare! Anton är på hugget!

VolvoCupen_FINI_Pernilla_Nystrom_SSK_150822_B

Under helgen delades det ut en FINI Award. En utmärkelse som denna gången gavs till en rookie som tack vare ambition, vilja och talang körde fortare än hon någonsin gjort förut. För utomstående kan det tyckas simpelt, men för en racerförare är det precis lika stort som när en VM-simmare sätter personbästa! En sorts eget världsrekord! Den glada vinnaren hette Pernilla Nyström och hon kör en 850. Keep the good work up Pernilla!

 

 

 

Nästa tävling är finalen på Gelleråsen utanför Karlskoga. Många förare har utvecklats bra under året och konkurrensen hårdnar. På Gelleråsen ska ALLA platser i tabellen bestämmas och det är många som tänker ta vara på chansen att göra ett bra resultat i avslutningen. Den tävlingen vill vi inte missa ;-)    26/9 på Gelleråsen

/VolvoCupen web