EDVIN HELLSTEN VOLVOCUPMÄSTARE 2016

Grattis Edvin till en mycket väl genomförd säsong! Det var spännande in i det sista och ingen lämnade en centimenter till konkurrenterna.

Edvin-Hellsten-MK

Grattis också till utmanaren Fredrik Wiborg som trots ett bilbygge mitt under säsongen kom tillbaka och verkligen satte press på Edvin! På bilden ser vi även Sanna Andreasson som var bästa tjej 2016 (men inte den enda). Trean i serien, Erik Halvorsen, var tyvärr inte med vid prisutdelningen.

Oskar_Fredrik_Sanna_M

Själva finalracet på Gelleråsen var mycket dramatiskt. Under inledningsvarvet blev Edvin Hellsten körd av banan och titelchansen var som bortblåst! Fredrik Wiborg gjorde det han kunde, nämligen att leda racet. Edvin startade en uppkörning från någonstans runt 9:e plats och tog sig så långt som till 3:e. Mycket kämpa och stor precision i körningen!

Vid målgång var Fredrik Wiborg vinnare av både finalen och Cupen, med två ynka poäng! (Not: Den som vann körde ihop 900 poäng, så 2 poäng ÄR verkligen ynka lite.)

Efter målgång hade tävlingsledning och domare anledning att reda ut om Edvin körts på ojuste. Efter sammanträden, intervjuer med förare och granskning av tillgängligt videomaterial kom man fram till att så var fallet och det gjorde att Edvin fick tillbaka en placering och poäng nog att passera Fredrik i totalen. Tråkigt att race avgörs efter målgång, men det hade varit ännu tråkigare om det blivit fel :-)

Tabellen är uppdaterad. Klicka här.

/VolvoCupen web