Rafflande premiär för VolvoCupen

Det blev en premiär med stor dramatik och starka känslor.
Redan på kvalet försvann Michael Haflidason och Peter Wiborg med tekniska bekymmer. Sanna Andréasson knep pole position som första tjej någonsin i VolvoCupen.

Race ett blev en relativt enkel resa för Sanna som ledde från start till mål. Bakom henne var det dock allt annat än enkelt. Det var en stenhård fajt mellan Filipe Skagerfält och Emil Sonesson om andraplatsen. Pernilla Nyström lurade som gäddan i vassen på fjärde och när Sonessons motor havererade kunde hon kliva upp på tredje för att ta en känslosam första pallplats i karriären.

Sanna byggde upp en bekväm lucka till övriga, desto tajtare var det där bakom

Sanna byggde upp en bekväm lucka till övriga, desto tajtare var det där bakom…

Race två blev om möjligt ännu mer spännande med omvänd startordning för topp sex. Richard Bertilsson tog tidigt ledningen från andra startruta men fick snabbt sällskap av Filipe Skagerfält som stormade genom fältet från femte, tätt följd av Sanna. När han väl tog sig förbi Bertilsson såg han ut att gå mot en ohotad seger, tills säkerhetsbilen kom ut på grund av att Nyströms helg gått från dur till moll när hon snurrade av med bromsproblem. Säkerhetsbilen kom in
med två varv kvar att köra, och spänningen var ett faktum. Sanna Andréasson som nu var på andra plats satte press på Skagerfält medan Filip Sjögren hade seglat upp på en tredje. Han gjorde dock ett misstag in i chikanen, och Bertilsson tog tillfället i akt för att knipa tredjeplatsen.
Sedan var det ett härligt sprintrace sista varvet där Andréasson försökte få slagläge på Skagerfält och Bertilsson kämpade med en vilt jagande William Gunnarsson hack i häl. Topp tre förblev den samma in i mål med Skagerfält som segrare, Andréasson på andra och Bertilsson på tredjeplats, som även han tog karriärens första pallplats.

Sjögren hade backspeglarna fulla i starten av andra racet.

Sjögren hade backspeglarna fulla i starten av andra racet.

Som om dramatiken inte varit tillräcklig för en dag kom efter race två beskedet att det hittats en teknisk oegentlighet på Skagerfälts bil, och att han hade blivit utesluten. Det reviderade resultatet blev således att Sanna Andréasson vann före Richard Bertilsson och William Gunnarsson, som då tog sin första pallplats för säsongen.

Pallen race 1 fr.v. Filipe Skagerfält, Sanna Andréasson, Pernilla Nyström

Pallen race 1 fr.v. Filipe Skagerfält, Sanna Andréasson, Pernilla Nyström

Pallen race två fr.v. Richard Bertilsson, Sanna Andréasson. saknas gör William Gunnarsson

Pallen race två fr.v. Richard Bertilsson, Sanna Andréasson. William Gunnarsson saknas

Nästa race körs på Kinnekulle ring utanför Götene 25-27 maj.

Hoppas vi ses där!