Händelserik andra deltävling i VolvoCupen

VolvoCupens andra deltävling för året avgjordes i hög värme och högt tempo på seriens hemmabana Kinnekulle ring. Vi fick se häftiga uppkörningar och avåkningar samt att det sattes ett nytt banrekord!

 

I grundkvalet där topp fem avancerar till Shoot-out var det Skagerfält 940 som tog kommandot med Andréasson 850 tätt bakom. Peter Wiborg 855, Emil Sonesson 850 och William Gunnarsson S40 tog de resterande platserna.
I Shoot-out:en var det dock spel mot ett mål. Skagerfält som var sist ut drog till med ett varv som fick hela depån att klia sig i huvudet, och han tog Pole Position (första plats) med en halv sekund före Andréasson, Gunnarsson, Sonesson och Wiborg.

 

Race ett var en relativt odramatisk resa längst fram. Skagerfält tog starten och sedan var det en enkel resa in i mål före Andréasson. Bakom var det dock en strålande fight om den åtråvärda sista pallplatsen. Wiborg, Sonesson och Gunnarsson kämpade hela racet igenom och när flaggan föll efter sexton varv skiljde det endast sex tiondelar mellan de tre i samma ordning.

Pristagarna efter race 1 fr. v. Sanna, Filipe, Peter

Pristagarna efter race 1 fr. v. Sanna Andréasson, Filipe Skagerfält, Peter Wiborg

Race två däremot var allt annat än odramatiskt. Än en gång levererades bra race till följd av den omvända startordningen som den här gången var topp sex. William Gunnarsson och Fredrik Wiborg stormade tidigt iväg som etta tvåa och bjöd på en nagelbitande fight om ledningen. Bakifrån kom dock Skagerfält med siktet inställt på en dubbelseger, och när han väl tog sig förbi var han ohotad in i mål. Fighten om de resterande pallplatserna var emellertid inte över. Med fem bilar inom ett par sekunder kämpades det på alla fronter ända fram till slutet när någonting brast i Wiborgs bakvagn och han åkte av i banans snabbaste kurva, där farten ligger över 160km/h. Racet fick gå i mål bakom Safety car och resultatet blev seger för Filipe Skagerfält, Sanna Andréasson tvåa och William Gunnarsson trea.

Tät racing på första varvet när alla försöker plocka positioner

Sanna är fortsatt serieledare men efter en strålande helg har Filipe nu seglat upp på andra plats. William Gunnarsson fortsätter imponera som rookie och håller tredjeplatsen. Richard Bertilsson som låg tvåa efter Mantorp hade växellådsproblem i första racet och har nu åkt ner till en fjärde som följd.

Alla förare som deltog i helgens tävling

Nästa tävling körs under banracingsäsongens höjdpunkt Västkustloppet den 6-8 juli.  Då kör även STCC och V8 Thundercars samt många fler. Missa inte det!