SPÄNNANDE VOC-FINAL 28/9!

Volvo Original Cup har en spännande final framför sig. Säsongens viktigaste tävling körs den 28/9 på Mantorp Park utanför Linköping. Det är extremt jämnt i toppen av tabellen och allt kommer att avgöras i årets sista race!

Det är i första hand två förare som gör upp om mästerskapet. Marcus ”MAC” Larsson leder på 87 poäng. Strax bakom ligger fjolårsmästaren Jimmy Eriksson på 85 poäng. Trean, August Krokström, har 74 poäng och kan bara vinna om båda toppförarna bryter.

Om Jimmy vinner finalen före Marcus så vinner han mästerskapet. Skulle August, som vann ett race förra tävlingen, vinna så måste det vara ytterligare en förare mellan Jimmy och Marcus. (Den som vinner får två poäng mer än tvåan, men sen skiljer det bara en poäng mellan placeringarna.) August kan alltså ställa till det en del i toppen om han har en bra dag. Är Marcus före Jimmy, och de tar sig i mål i racet, så är han klar VOC-mästare.

Till Marcus och Augusts fördel står att de kört på Mantorp Park tidigare. Till Jimmys fördel står att han har flera titlar och kan sin bil utan och innan. Han kommer att hitta rätt, frågan är bara hur fort han gör det.

Längre ner i tabellen finns det chans för rutinerade norrmannen Erik Halvorsen att ta sig upp på prispallen totalt. Han behöver slå August med ”7 bilar”. Det skiljer 7 poäng mellan dem i mästerskapet.

Ytterligare längre ner finns det möjligheter för förare att avancera. Alla kommer att satsa stenhårt i finalen. Det är sista chansen att visa vad man går för den här säsongen!

Vi ses på Mantorp Park!

För er som vill se lite bilder från förra tävlingen, antingen som Slide show eller som en skrollbar lista.