VOLVO ORIGINAL CUP AVGJORDES I FINALHEATET

Volvo Original Cup (VOC) körde säsongens sista heat, finalen, på Mantorp Park utanför Linköping. Marcus Larsson-Göteborgs MF-Volvo S40 startade finalen från pole position och med ledning i tabellen. Han höll för trycket och kunde köra till sig segern i finalen och segern i VOC.
– Så jäkla skönt att vinna och att det är över, säger Marcus med ett stort leende.

Tvåa i finalen, och i totala tabellen, blev Jimmy Eriksson-Rasbo MK-Volvo S40 efter att ha utmanat Marcus om segern ett par gånger.
– Jag var nära men vågade inte satsa allt på att köra om. Det var för blött och halt utanför idealspår, säger Jimmy.

En tredjeplats i mästerskapet och en fjärde plats i racet blev det för August Krokström-Skene MS-Volvo 855. Detta efter en hård fight med helgens wild-card Christoffer Graff.
– Jag gjorde en bra start som kunde gett mig en andraplats redan på första varvet men marginalerna var inte på min sida och jag kom ut som fyra, säger August Krokström.

Racet inleddes med en start som hade en del omkörningar och lite plåtskrammel. Inte så konstigt med tanke på att racerbanan var regnvåt och alla i fältet satsade på att göra finalen till årets bästa heat! Under racet var det fight om placeringar på flera ställen i fältet. Det var underhållning, som vanligt när VOC kör!

Nu väntar vintervila, men förarna och klassledningen smider redan planer för 2014. En del har även börjat byggen av nya bilar. Klassen diskuterar fortlöpande förbättringar och VOC kommer att fortsätta utvecklas som en av racersveriges bästa klasser!